14. kolo
20.12.2020 15:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Jamie Vardy (© AFP)

Leicester zdolal v Londýně Tottenham

Tottenham nezvládl domácí duel čtrnáctého kola Premier League s Leicesterem City, když prohrál 0:2. Po nezdaru s Liverpoolem tak jde pro Mourinhovy svěřence o druhou prohru v řadě. Za "Lišky" se prosadil Jamie Vardy a vlastní gól si dal Toby Alderweireld.

Oba týmy začaly utkání opatrně a do první větší šance se ve 41. minutě dostali domácí. Na Sonův centr od rohového praporku si naskočil Harry Kane a zblízka hlavičkoval těsně nad branku.

V nastaveném čase prvního poločasu však Serge Aurier ve vápně zezadu naskočil na Fofanu a sudí odpískal pro Leicester pokutový kop. Míč si na značku penaltového bodu postavil Jamie Vardy a penaltu proměnil prudkou ránou doprostřed branky.

Leicester ve 48. minutě přidal druhý gól. James Maddison dostal dlouhý pas za domácí obranu a v úniku prostřelil brankáře Llorise, situaci pak ale sudí přezkoumal u videa a branku odvolal kvůli těsnému ofsajdu autora.

Po deseti minutách už však Foxes své vedení navýšili. Marc Albrighton potáhl míč podél pravé postranní čáry, pak nacentroval ke vzdálenější tyči na hlavu Jamieho Vardyho, jehož hlavičku si Toby Alderweireld srazil do vlastní sítě.

V 71. minutě měli Spurs obrovskou příležitost snížit náskok Leicesteru. Po rohovém kopu Garetha Balea hosté prodloužili míč ke vzdálenější tyči, kde se objevil osamocený Son, proti jehož ráně zblízka se reflexivním zákrokem vyznamenal Kasper Schmeichel.

Leicester v 85. minutě rychle přenesl hru k pokutovému území Tottenhamu, kde Jamie Vardy přihrál z druhé vlny nabíhajícímu Tielemansovi, jenž byl na hranici pokutového území naprosto osamocen, branku však přestřelil.

Tottenham tak po prohře 1:2 na Liverpoolu nezískal ani bod v dalším duelu a z prvního místa už se propadl na páté. Naopak "Lišky" už jsou druhé za první Reds, na Spurs však mají náskok jen dvou bodů, takže je vše otevřené. Na druhém místě mezi střelci jsou společně s jedenácti přesnými trefami Son a Vardy, o dvě branky méně má pátý Kane.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele