13. kolo
16.12.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Roberto Firmino (© AFP)

Liverpool gólem v poslední minutě přetlačil Tottenham a jde do čela

Atraktivní duel Liverpoolu s Tottenhamem dostál předzápasovým očekáváním a nabídl nebývalé drama. Přestože hosté po vzoru týmů Josého Mourinha strávili valnou většinu zápasu přikovaní v hlubokém defenzivním bloku před vlastní brankou, dokázali si z rychlých protiútoků či standardních situací vytvořit dostatek šancí i na vítězství, jenže je neproměnili. Místo toho tak udeřili na samém konci domácí Reds, kteří zásluhou tvrdé hlavičky Roberta Firmina ukořistili všechny body za výhru 2:1.

Po vzdání pocty bývalému liverpoolskému manažerovi Gérardu Houllierovi se domácí v první půli nadechli k velkému tlaku a soupeře po dlouhé herní pasáže nepouštěli ani za polovinu hřiště. Vedení se Liverpool mohl ujmout již po deseti minutách, kdy se poprvé v hlavičkovém zakončení po centru Robertsona objevil Firmino, ale na Huga Llorise si ještě nepřišel. O chvíli později musel francouzský brankář zasahovat i proti další nebezpečné ráně Mohameda Salaha, ale ani on vzápětí nedokázal udržet bezbrankový stav, když domácí mladíček Curtis Jones vlétl do pokutového území, posunul míč do palebné pozice pro Salaha a ránu egyptského forvarda ještě na cestě do branky nešťastně tečoval Toby Alderweireld.

Vzápětí mohl vedení domácích navýšit výtečný Jones, jenž využil zaváhání Sergeho Auriera, ale Lloris vytáhl další kvalitní zákrok. Místo pohodlného náskoku Reds tak bylo vzápětí vyrovnáno, když se hosté zničehonic z první střely na bránu dočkali vyrovnání. Výbornou práci Giovaniho Lo Celsa beze zbytku využil Heung-min Son, jenž rychlý brejk zakončil přesnou ranou na přední tyč a připsal si již jedenáctou trefu v této sezoně. Nic na tom již nezměnilo ani přezkoumání celé akce u videa, přestože bylo Sonovo postavení na samé hranici ofsajdu.

Odpovědí Liverpoolu byl další nekonečný tlak s bezmála 80% držením míče, ovšem ani to na opětovný zisk vedení do přestávky nestačilo. Po změně stran se již tak silná dominance domácích nekonala, neboť José Mourinho poupravil rozestavení svých hráčů a málem se dočkal okamžité odměny, když Steven Bergwijn přetlačil Trenta Alexandera-Arnolda a zamířil těsně vedle.

Další nadějnou příležitost měl vzápětí Harry Kane, když vystihl rozehrávku brankáře Alissona a pokusil se bezprostředně o lobované zakončení do odkryté sítě, avšak brazilský gólman se stihl vrátit a vytlačit míč nad břevno. Teprve pak ovšem přišly vůbec největší šance Spurs na obrat skóre. Bergwijn však pouze napálil brankovou konstrukci a Kane z následného rohu nedokázal ukočírovat své hlavičkové zakončení, když z bezprostřední blízkosti zamířil příliš vysoko.

Teprve tyto kritické chvíle před vlastní brankou znovu probudily liverpoolské hráče k životu a hra se opět přesunula na polovinu Tottenhamu. Lloris však dokázal ostrou ránu Maného vytěsnit a zdálo se, že dramatický duel skončí dělbou bodů. V poslední 90. minutě si však dvě tisícovky domácích příznivců přece jen mohly užít gólové oslavy, když Robertsonův rohový kop přistál přesně na hlavě Firmina, jehož fantastické hlavičkové zakončení zařídilo obhájci titulu vítězství 2:1 a posun do čela ligové tabulky. Tottenham zůstává druhý s tříbodovým odstupem.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
FUnk

coys

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Poslední dobou se na Anfieldu nedaří, tak snad to zítra kluci zlomí.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze co to.placas?liver ma doma 6 vyher v rade

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Jestli reaguješ na mě, tak se koukni, komu fandím, myslel jsem samozřejmě Spurs ty plácale.

Reagovat
8Fido8

Pedrosa za to nemůže. Proste nevěděl že nekdo fandi aji slepicim

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 antifutbal Tottenhamu nemá šancu

Reagovat
oli9

1:0.a klasický mourkuv humus na anfieldu

Reagovat
rapide

Ja som teda riadny optimista ale neviem si predstaviť ako by sa nám v tomto zápase mohlo podariť urvať 3 body . Mourinho naordinuje klasický blivajz ktorý pri momentálnej forme našej ofenzívy bude asi na bod(y) stačiť . Snáď sa mýlim

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 2. Son a Kane jsou ve forne a Salah.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele