38. kolo
23.05.2021 17:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Gareth Bale (© AFP)

Leicester prohrál a do Ligy mistrů se nepodívá

Leicester boj o první čtyřku hrubě nezvládl. Proti Tottenhamu sice dvakrát vedl a díky prohře Chelsea měl nakročeno do milionářské Champions League, své vedení ale ani v jednom případě neudržel a nakonec díky dvěma pozdním brankám v podání Garetha Balea prohrál 4:2. Svěřenci Brendana Rodgerse tak již podruhé řadě strávili většinu sezóny na prvních čtyřech příčkách, aby z nich v závěrečných bojích vypadli a těšit se tak znovu mohou pouze na Evropskou ligu.

Zápas přitom pro domácí začal velmi dobře, již po deseti minutách do vápna vtrhl Jamie Vardy a byl podražen stoperem Alderweireldem. Hlavní sudí sice na značku pokutového kopu neukázal, videorozhodčí mu však doporučil svůj verdikt změnit a nakonec tak také byl nařízen pokutový kop. K tomu se postavil sám postižený a s přehledem sobě vlastním jej proměnil.

Tottenham ale dokázal ještě do poločasu odpovědět, když se po závaru před domácím brankou míč díky aktivnímu Sonovi dostal ke kanonýrovi Kaneovi, který pohotovou střelou do středu branky srovnal stav zápasu na poločasových 1:1.

Hned na začátku druhého dějství ale došlo k další změně ve skóre. Na kolmici za obranu si naběhl opět útočník Vardy, který si šikovně objal obránce Sancheze a upadl - hlavní sudí neváhala ani vteřinu a ukázal na značku pokutového kopu. Toto rozhodnutí mu posvětil i kolega u videa, i když se spíše jednalo o simulaci domácího útočníka. Pokutový kop pak opět Jamie Vardy proměnil a uvrhl domácí fanoušky v euforii, jelikož v souběžně hraném utkání prohrávala Chelsea již 2:0 a Leicester tak mířil do Ligy mistrů.

Leicesteru však vítězství nebylo přáno. Patnáct minut před koncem vyrobil jinak velmi spolehlivý Kasper Schmeichel hrůzostrašnou minelu, když si do vlastní branky srazil rohový kop Sona a bylo vyrovnáno na 2:2.

Z tohoto direktu se už Lišky nevzpamatovaly. V samém závěru sice domácí vrhli své síly do útoku, jenže tím jen odkryly prostor pro rychlé brejky Tottenhamu. Jeden takový potáhl střídající Gareth Bale, hezkou kolmicí oslovil Sona, který nezpanikařil a patičkou ještě přiklepl míč do běhu Harryho Kanea. Ten si při zpracování pomohl rukou, oběhl brankáře a následně předložil míč zpět na hranici vápno, kam si naběhl Gareth Bale a přízemní střelou poslal hosty do vedení. Leicesteru nepomohly ani protesty hráčů, ani kontrola videem, branka byla k údivu mnohých i přes Kaneovo hraní rukou uznána.

V závěrečných sekundách pak reprezentant Walesu opět unikl domácí obraně a s přispěním tyče uzavřel na konečných 4:2 pro Tottenham.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele