30. kolo
19.06.2020 21:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Manchester United 1:1

První velký šlágr obnoveného ročníku Premier League mezi Tottenhamem a Manchesterem United nakonec vítěze nepřinesl. Domácí Spurs se sice před prázdnými tribunami ujali vedení zásluhou Stevena Bergwijna, ovšem United v druhé půli zatlačili soupeře na vlastní polovinu a v závěrečné desetiminutovce se dočkali odměny v podobě vyrovnání z pokutového kopu, který vybojoval Paul Pogba a proměnil Bruno Fernandes. Tentýž hráč vzápětí málem svému týmu dopomohl i k druhé penaltě, tu však záhy po přezkoumání celého incidentu zneplatnil videorozhodčí.

José Mourinho tak v zápase proti svému bývalému klubu neuspěl a Spurs pohrdli možností přiblížit se svému tabulkovému rivalovi na dostřel jediného bodu, což jen ubírá na jejich šancích vybojovat si účast v příštím ročníku Ligy mistrů. United naopak zůstávají dva body za čtvrtou Chelsea, která má však zápas k dobru.

Utkání v nezvyklých podmínkách s vyprázdněnými ochozy začalo nepřekvapivě zvolna a první vážnější příležitost se objevila až na přelomu dvacáté minuty, kdy Marcus Rashford prověřil přízemní ranou z voleje pozornost Huga Llorise. Zatímco francouzský gólman obstál na výbornou, o jeho protějšku Davidu de Geovi nelze říct to samé, když o sedm minut později španělský brankář nedokázal vzdorovat tvrdé ráně Stevena Bergwijna poté, co se nizozemský křídelník až příliš snadno prohnal skrze defenzivu United v čele s kapitánem Harrym Maguirem. Spurs se tak zničehonic z první vážnější šance ujali vedení a záhy mohli svůj náskok dokonce zdvojnásobit, kdyby se De Gea protentokrát neprezentoval o poznání jistějším zákrokem proti hlavičkovému pokusu Heung-Mina Sona.

Po změně stran již Mourinhův tým přepustil herní iniciativu soupeři a snažil se vydobytý náskok udržet až do konce. Hosté však s příchodem uzdraveného Paula Pogby na hřiště pookřáli, a přestože první šance Fernandese či Martiala gólem neskončily, devět minut před koncem se hráči Manchesteru přece jen dočkali zaslouženého vyrovnání. Byl to právě Pogba, jenž v pokutovém území šikovně obešel Erica Diera a přinutil anglického zadáka, aby jej fauloval. Bruno Fernandes nařízeným pokutovým kopem nepohrdl, poslal jej do Llorisova protipohybu a upravil své výtečné statistiky od lednového příchodu na tři góly a tři asistence.

Závěrečné minuty včetně šestiminutového nastavení pak přinesly hektickou podívanou, v níž se oba celky pokoušely strhnout cenné vedení na svou stranu. Blíže k tomu zdánlivě měli hosté, když John Moss ukázal podruhé na značku pokutového kopu po Fernandesově pádu v dalším souboji s Dierem, jenže tentokráte výrok sudího u kontroly jeho kolegů u videa neprošel kvůli nedostatečnému kontaktu mezi oběma hráči. Přesto mohl obrat Manchesteru v samém nastavení dokonat Mason Greenwood, avšak jeho tvrdá rána zamířila těsně mimo tři tyče. Přesto mohou být United tím spokojenějším celkem, neboť udrželi stávající 12zápasovou neporazitelnost a udrželi Spurs v tabulce za sebou s totožným bodovým rozestupem.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Alderweireld, Davinson, Davies - Sissoko, Ndombelé, Lo Celso - Lucas, Kane, Son

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

přání 3:1

Reagovat
Rostyg

Na grymasy Phila Jonese se těším nejvíc!

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele