15. kolo
04.12.2019 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester United připravil Mourinhovi první porážku

Po třech vítězstvích přišel první neúspěch Josého Mourinha na lavičce Tottenhamu. Na Old Trafford v pikantním souboji na se svým předchozím zaměstnavatelem prohráli jeho svěřenci 2:1, když na první Rashfordovu trefu odpověděl Alli, ta druhá však zůstala bez odezvy.

Ole Gunnar Solskjaer udělal v sestavě hned několik změn oproti víkendovému kolu. Na levém beku nahradil mladého Williamse zkušený Young, ve středu zálohy zase Pereiru s Matou McTominay a Lingard. V útoku dostal přednost Greenwood před Martialem. José Mourinho opět nasadil na levý kraj obrany Vertonghena, změny však provedl ve středu pole, kde Ndombeleho a Diera posadil na úkor Moury a Winkse.

Do vedení se Rudí ďáblové dostali už v sedmé minutě. Ze souboje mezi Sánchezem a Greenwoodem vyšel lépe mladičký útočník, z čehož těžil Marcus Rashford. Postrčil si míč do vápna a z úhlu i díky přispění Gazzanigovy chyby otevřel gólový účet utkání. Brzy mohl přidat druhou trefu, jeho přímák se totiž snesl jen těsně vedle tyče.

Argentinský gólman ve službách Kohoutů musel do akce po čtvrtině utkání, kdy chyba obrany vedla k prudkému přízemnímu zakončení Jamese. Velmi aktivní byl nadále Rashford, jehož rána z první z pětadvaceti metrů rozezvučela konstrukci brány. Trochu nezaslouženě se však do šaten odcházelo za nerozhodného stavu. Po krkolomné situaci před De Geou si famózně posunul míč Dele Alli a z druhého dotyku rozvlnil síť.

Jenže nedlouho po pauze už zase byli o krok napřed domácí. Sissoko ve vápně hloupě podkopl pronikajícího Marcuse Rashforda a sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal sám faulovaný a bez sebemenších problémů skóroval. Druhá půle jinak příliš akce nepřinesla, až v nastavení Dele Alli alespoň trochu prověřil De Geu.

Vítězným týmem se však po zásluze stali Red Devils, kteří tak svého soupeře přeskočili v tabulce a po tomto kole nebudou hůře než osmí. Právě tato pozice je momentálně Tottenhamu, který na Manchesterské ztrácí jeden bod.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gazzaniga - Aurier, Alderweireld, Davinson, Rose - Dier, Ndombelé - Lucas, Alli, Son - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Dier nemôže byť v základe. Mam toho chlapca rad ale preboha však za posledné 2 zápasy co hral do*ebal každú druhú prihrávku dopredu a nahrava len dozadu

Ideálna zostava by bola: Gazza - Aurier, Toby, Davinson, Vert - Ndombele, Sissoko - Lucas, Dele, Son - Kane.... Áno, Vert na LB vzhľadom na Joseho taktiku a občasné prechádzanie do hry na 3 stoperov

Reagovat
66pepo66

De Gea - AWB-Lindelof-Maguire-Williams/Young - McTominay-Fred - Greenwood-Rashford-James - Martial

Ibaže Rashford bude hrať z krídla, takže to vidím skôr na James-Lingard-Rashford - Martial

Scottom by teoreticky mohol Ole prekvapiť, ale Pogbu zatiaľ nečakám. Ak budeme hrať v zápase v strede zálohy s Pereirom a Fredom, tak nám nepomôže ani hra na 3 obrancov a 2 wingbackov. Mourinho nás takticky aj herne prevalcuje.

Budem však veriť minimálne v bod, keďže nám zápasy proti top 6 celkom herne išli.

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 - 4

Reagovat
cink

Nerad sázím na hosty, ale tady vidím value. Pro méně odvážné Sazka bez remizy Tottenham @2.01

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele