8. kolo
06.10.2019 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Citizens ztratili body s Wolves a ztrácí na Liverpool již osm bodů

Wolves po čase zase ukázali, že umí být katem favoritů. V osmém kole si vyšlápli na obhájce titulu Manchester City, který na jeho půdě senzačně porazili o dvě branky. "Vlci" zvítězili podruhé v řadě a rychle stoupají ven ze sestupového pásma. Naopak pro domácí znamená bodová ztráta nepříjemnost, neboť před reprezentační pauzou ztrácí na vedoucí Liverpool již osm bodů.

Do obrany Citizens se vrátil pravý bek Walker a Cancelo se přesunul na druhý kraj hřiště. Bernarda Silvu pak na křídle nahradil Sterling. Na straně Wolves se v základní jedenáctce nově objevili záložníci Neves s Vinagrem a útočníkem Cutronem. Jen lavice náhradníků tak zbyla na Dohertyho a Jonny Castra, Neto pak k zápasu nebyl nominován vůbec.

"Vlci" poprvé vystrčili drápy v šesté minutě. Cutrone mohl potrestat minelu obrany domácích, jenže samostatný únik zakončil střelou vedle. Sedm minut poté musel kvůli zranění střídat zadák hostů Saïss, jehož nahradil Bennett. Wolverhampton ale nepolevil v aktivitě a v devatenácté minutě se opět mohl radovat s gólu. Jiménez už pčekonal brankáře Edersona, toho však zastoupil Fernandinho a jeho hokejový rozštěp. 

Až po půlhodině hry si konečně zachytal také gólman Wolves Patrício. Jeho kvality prověřil technickou střelou Sterling. Další velké šance už první poločas nepřinesl. Citizens se dle očekávání drželi více na míči, poněkud překvapivě však naráželi na tuhý odpor houževnatého protivníka.

Po změně stran tlak domácích zesílil a v 67. minutě byl blízko úvodnímu gólu David Silva. Španělský záložník se postavil ke standardní situaci a krásnou střelou orazítkoval břevno. V 80. minutě ale přišel pro fanoušky Man City šok. Hostující Jiménez skvěle potáhl útok vlků a nahrál volnému Traorému, který obstřelil Edersona a dostal Wolves do šokujícího vedení.

Wolverhampton se v závěru ubránil silnému tlaku a v nastavení ještě jedním gólem pojistil vítězství. Adama Traoré opět unikl obraně Citizens, zvolil stejné zakončení jako při svém prvním zásahu a odšpuntoval obrovskou euforii na straně hostů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

6:0

Reagovat
LokoLFC

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
Kocour Klapuška

4:0

Reagovat
LokoLFC

ha, vyhru wolves jsem trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Nazdar

Reagovat
smazaný uživatel

Hruza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele