18. kolo
21.12.2019 18:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Citizens v souboji pronásledovatelů otočili a vyhráli

Přestože jejich borci jsou momentálně na mistrovství světa klubů, udál se v anglické Premier League pro fanoušky Liverpoolu zajímavý zápas. Setkali se totiž asi jediné dva týmy, které ještě mohou Reds ohrozit. Po Vardyho trefě sice vedl Leicester, avšak branky Mahreze, Gündogana a Jesuse znamenaly vítězství Manchesteru City.

Pep Guardiola udělal oproti předchozímu vítězství na Emirates dvě změny. Ve středu zálohy nahradil Rodriho Bernardo Silva, za Fodena zase zaskočil Mahrez. Stejný počet změn provedl i jeho protějšek Brendan Rodgers, který místo Praeta s Iheanachem nasadil Péreze a Barnese.

První vážnější ohrožení brány přišlo po čtvrt hodině. Mahrez nalil De Bruynemu, jehož rána z vápna skočila na tyči. Toho hráči Foxes využili. Barnes vyslal za obranu Jamieho Vardyho, jenž na malém vápně Edersona chytře přehodil a běžel se spoluhráči slavit.

Na vyrovnání se nečekalo dlouho. Bylo odehráno třicet minut, když si Riyad Mahrez zatáhl míč od pravé postranní čáry až skoro na střed a jeho pokus zejména díky Soyüncüově teči do Schmeichelova protipohybu skončil v síti.

Krátce před pauzou došlo u brankové čáry na souboj Pereiry se Sterlingem. Po něm se anglický křídelník poroučel k zemi, což sudí vyhodnotil jako faul. A jelikož to bylo ve vápně, kopala se penalta. Její exekuce se zhostil Ilkay Gündogan a přestože gólman vystihl směr, neměl proti dobře umístěné ráně šanci.

Po návratu ze šaten předvedl výbornou kličku De Bruyne, jenže šanci zkazil tím, že namísto střely volil přihrávku na obsazeného Jesuse. Po Sterlingově pasu pod sebe pálil Mahrez, tentokráte zachránil Lišky Schmeichel.

Při další situaci ale dánský gólman zůstal naprosto bezmocný. De Bruyne si zleva navedl míč až skoro k malému vápnu a poté náramně předložil Gabrielu Jesusovi, na nějž zívala odkrytá klec. Brazilec bez potíží zatloukl poslední hřebíček do rakve Leicesteru.

Kromě vítězství je pro Pepa Guardiolu pozitivem i návrat Sergia Agüera, který si zahrál poslední minuty. V tabulce se Citizens dotáhli Foxes na rozdíl jediného bodu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
MCFC_8

Idealna moznost sa k nim priblizit...3:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

jo slysel jsem, ze nam budou fandit i fanousci Liverpoolu

Reagovat
MCFC_8

Nech sa paci, my potom na Boxing day Lestru

Reagovat
vanGomm

S FANOUŠKAMA lIVERPOOLU řejmě jde o ironii ,ale Manch.City je jedinej v PL,který může,ale spíše už jen teoreticky potrápit suverení Liverpool.I když ten už v této sezoně o ten titul sotva příjde a po 30 letech ho konečně získá.Je pouze otázkou času,kdy z čela tabulky odpadne Leicester,ale to už jsem psal před jejich ztrátou doma s Norwichem.

Reagovat
t0mmy33MCFC

jo s tim Leicesterem si to taky myslim, i kdyz padnu jak v te jejich titulove sezone jsem si tohle rikal po kazdem kole.. a misto toho odpadali vsichni ostatni

Reagovat
t0mmy33MCFC

* pamatuju

Reagovat
9augi9

Ideálna možnosť na remízu. A idzte oba kluby do prdele.

Reagovat
MCFC_8

...

Reagovat
9augi9

Reagovat
t0mmy33MCFC

dalsi postih do sbirky

Reagovat
9augi9

Reagovat
t0mmy33MCFC

muzes plakat dal, porad budes pro smich

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lišky musí překvapit a vyhrát ! Ať se rozloučíme i s Pepkem.

Reagovat
MCFC_8

...

Reagovat
9augi9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele