10. kolo
29.10.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Manchester City 0:1

Tohle už vypadá vážně. Manchester City je především v domácích zápasech brutálně silný v ofenzivě. Když je ale potřeba zatáhnout za obrannou brzdu, dokáže se k vítězství probít rovněž s neochvějnou jistotou. Tak jako ve Wembley na place pro americký fotbal, kde hraje domácí zápasy Tottenham. Spurs byli proti Guardiolově týmu dokonale sterilní a zaslouženě prohrál 0:1 po jediné brance Riyada Mahreze.

Úroveň očekávaného šlágru předznamenal už zmíněný povrch ve Wembley, kde se jen o den dřív odehrál zápas amerického fotbalu. Tottenham měl totiž touto dobou už hrát na svém novém stánku, ale problémy s jeho výstavbou a následné prodlevy nutí Kohouty k tomuto nepopulárnímu opatření. A nejinak tomu bude do konce roku 2018.

No, a hned pět minut po startu se nehostinná plocha stala pro domácí ještě větší pohromou. Edersonův dlouhý nákop zle odhadl Kieran Trippier, který dal možnost k úprku Sterlingovi. Rychlý křídelník neváhal, navíc se svého reprezentačního kolegy ještě jednou zbavil i ve vápně a naservíroval míč před prázdnou branku pro Riyada Mahreze.

Tottenham mohl brzy zareagovat, Harry Kane zpoza vápna pálil tvrdě a přesně - jenže těsně přestřelil břevno. V desáté minutě hlavičkoval po rohu Alderweireld a Ederson musel zasahovat. Bohužel, tohle byla jediná střela na bránu pro svěřence Mauricia Pochettina v celém utkání...

V obrovské příležitosti selhal Sissoko, měl totiž ve vápně ohromné množství času i prostoru, ale místo střely se zbavil zodpovědnosti přihrávkou pod sebe, kterou zastavil vracející se Fernandinho. Krátce na to se v podobné pozici na druhé straně ocitl Mahrez a ukázal, jak by se to mělo dělat. Po rychlé kličce trefil tyč - s drobnou Llorisovou pomocí.

Tottenham měl možnosti, ale vždycky je zpackal. Citizens měli problémy na levé straně obrany, kde hořel Mendy - Kanea však třeba zastavil včasným výběhem Ederson. Po změně stran zase sám před bránou zazmatkoval David Silva, a tak se do slabší pozice dostal Sterling, jehož zblokoval Trippier. Dvakrát to pak zkoušel Agüero, ale byly to spíš propagační pokusy a Lloris s nimi neměl potíže.

Deset minut před koncem měl na noze vyrovnání Erik Lamela, jehož do stoprocentní pozice před bránou vyslal Dele Alli. Jenže argentinský záložník selhal a míč poslal nad. No a protože Tottenham neudeřil ani z rohového kopu v závěru nastaveného času, slavili po závěrečném hvizdu fotbalisté Manchesteru City.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Dalsi tezky zapas.

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Neverím nám, 0:3. Jedinú šancu vidím, ak sa Lloris znova nezblázni a v obrane sa vyvarujeme hoci i náznaku chyby.

Lloris - Aurier, Davinson, Alderweireld, Davies - Dembelé, Dier, Winks - Lucas, Lamela - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 HT a 3:2 FT a Spurs jsou v boji o titul

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
frederik

1:1

Reagovat
noustres

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

tri body. Sterling vyborne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele