26. kolo
10.02.2019 14:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham uštědřil Leicesteru lekci z efektivity a dál doráží na čelo

Ani v šestadvacátém kole se příznivci Tottenhamu nedočkali první remízy svého oblíbeného celku v sezoně. Místo toho měli důvod k radosti, neboť Spurs zvládli dramatické utkání s Leicesterem a vyhráli ve Wembley díky trefám Sáncheze, Eriksena a Sona 3:1. Hosty může mrzet neproměněná penalta, kterou sice hříšník Jamie Vardy gólem ze hry napravil, ale na ligové body to pro tým Clauda Puela nestačilo, již počtvrté z posledních pěti střetnutí.

Tottenham tak i nadále doráží na vedoucí Liverpool i Manchester City a udržuje si luxusní náskok před svými pronásledovateli, což odráží odstup devíti bodů od čtvrtého Manchesteru United. Leicester naopak zůstává až dvanáctý a Puelova pozice v klubu zůstává nadále nejistá.

Lepší vstup do utkání měli hosté. První střelecký pokus si připsal Harry Maguire, jehož hlavičku musel Hugo Lloris vytěsnit nad břevno, a chvíli nato zamířil nepřesně ze slibné pozice Harvey Barnes. Poté, co na druhé straně uviděl Heung-Min Son žlutou kartu za pád v pokutovém území po Maguirově zákroku, Foxes pokračovali v převaze a Ghezzalovi či aktivnímu Barnesovi nechybělo mnoho k průlomu skóre.

Po půlhodině hry mohli Foxes litovat neproměněných šancí dvojnásob. Spurs totiž udeřili z první vážnější příležitosti, když nakrátko rozehraný roh posadil Christian Eriksen na hlavu Davinsona Sáncheze a kolumbijský stoper povedenou hlavičkou vsítil svůj vůbec první kariérní gól v Premier League.

Také po změně stran se zdálo, že gól Leicesteru visí ve vzduchu, jenže hosté se v koncovce trápili znovu a znovu. Nejprve Demarai Gray nedokázal přidat své hlavičce z nebezpečné pozice dostatečnou razanci a na přelomu hodiny hry Foxes nezvládli zužitkovat ani výhodu pokutového kopu po Vertonghenově zákroku na Maddisona. Jamie Vardy, jenž pouhých pár minut předtím naskočil na hřiště, si totiž na výtečného Llorise nepřišel a francouzský gólman jeho ránu doprava zvládl vyrazit.

Aby toho pro posmutnělé hráče Leicesteru nebylo málo, i tentokráte Tottenham pokračoval v nemilosrdné efektivitě a Eriksenova střela z hranice pokutového území prosvištěla okolo Kaspera Schmeichela až do sítě. Vardy sice vzápětí odčinil své dřívější selhání a jednoduchou dorážkou do odkryté sítě po výtečném centru Pereiry vrátil Foxes zpět do hry na rozdíl jediného gólu, jenže víc už toho Leicester nestihl. Do jejich otevřené obrany naopak ještě na samém sklonku zápasu dokázal vniknout Son a stanovil svým jedenáctým zásahem z posledních třinácti zápasů konečné skóre 3:1 pro Tottenham.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7 celých dní bez zápasu. Neuveriteľné, snáď to hráčom pomože trochu zregenerovať. Na druhej strane hráme v stredu v LM, neviem prečo nehráme už v sobotu. Ak ide o TV, tak pokojne mohli prehodiť zápas Liverpoolu alebo Arsenalu .

Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Winks - Lucas, Eriksen, Son - Llorente

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Kixi Syhimour

2:1 nějakým gólem v 90. minutě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele