31. kolo
03.04.2019 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Návrat domů se Tottenhamu vydařil, na Crystal Palace vyzrál po přestávce

Dlouhé měsíce odkládané otevření nového stadionu Tottenhamu Hotspur přišlo konečně na pořad dne, a to i ve spojení se sportovním úspěchem. Spurs totiž po černé sérii pěti kol bez porážky ve svém novém domově dokázali zabrat a porazit v malém londýnském derby Crystal Palace 2:0, díky čemuž se obratem vrátili zpět na třetí místo před rivala z Arsenalu.

Galapředstavení před samotným začátkem zápasu na oslavu definitivního přechodu z Wembley do moderního stánku za částku odhadovanou na celou miliardu liber sice zprvu domácí nezvládli přenést i do skóre, ovšem po změně stran si nabitý stadion s 59 tisíci fanoušky první skutečně domácí zápas po 689 dnech mohl přece jen plně užít.

Natěšené publikum hnalo své hráče do útoku od úvodních minut a Vicente Guaita v brance Palace musel být neustále v pozoru při pokusech Eriksena či Kanea, ovšem do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu, který hostům maximálně vyhovoval. Když po změně stran zahrozil Michy Batshuayi, jehož kroucená rána zapadla jen těsně vedle Llorisovy brány, zdálo se, že se hosté začínají čím dál více osmělovat.

Naděje Eagles na pokažení oslavné nálady domácích však vzaly za své krátce nato. Christian Eriksen našel Heung-Mina Sona, jenž si podsekl míč do středu pole a s pomocí výrazné teče bránícího Milivojeviće proklestil svou přízemní ránu do sítě. Domácí byli rázem při chuti, ovšem Harry Kane po dobré práci Alliho nedokázal zakončit mezi tři tyče, a tak pojištění hubeného náskoku Spurs přišlo až deset minut před koncem. Znovu u toho byl Eriksen, jenž se dostal k odraženému míči po Kaneově průniku do šestnáctky a stanovil konečné skóre 2:0.

Tottenham tak nadále drží boj o kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů pevně ve svých rukou a bude se nyní spoléhat především na kouzlo nového stadionu, kde odehraje hned čtyři ze závěrečných šesti ligových kol. Crystal Palace zůstává na třináctém místě.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Řekněte už někdo Pochettinovi, ať nehraje na tři stopery.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím, len nie na troch stopérov.

Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Sissoko, Wanyama - Lucas, Alli, Son - Kane

Reagovat
vanGomm

Tottenham už dávno vypadl z boje o titul a vypadá to,že pád tabulkou nemusí končit.Domací v nějaké velké pohodě nejsou a navíc ted ta smolná prohra v závěru zápasu v Liverpoolu.Hosté jsou už prakticky zachráněni,takže můžou hrát v pohodě.V tomto derby jsou v poslední době ty výsledky těsné.Dá se očekávat,že tomu bude i dnes.Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele