17. kolo
15.12.2018 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham zlomil Burnley až v nastavení, spásu zařídil Eriksen

Další kolo Premier League, další těsná a vydřená výhra Tottenhamu. Tentokráte si Spurs dokázali poradit s Burnley v poměru 1:0, a to gólem až v samotném nastavení, o který se postaral střídající Christian Eriksen. Nelze však říci, že by se jednalo o prvenství nezasloužené, neboť domácí byli po celou dobu aktivnějším týmem, měli podstatně více šancí a stejně jako v nedávných duelech Ligy mistrů proti Interu Milán či Barceloně dokázali svou převahu převést na brankovou tabuli v závěrečných minutách.

Burnley se po mimořádně úspěšné loňské sezoně trápí a manažer Sean Dyche na utkání ve Wembley naordinoval jasnou, byť neatraktivní taktiku. Clarets se nikam nehnali, zodpovědně bránili v hlubokém bloku a s přibývajícími minutami využívali každé příležitosti k pozdržení hry a brnkání na nervy domácího favorita s netrpělivým publikem v zádech. V první minutě nastavení však defenzivní val hostí přece jen padl, díky čemuž si Tottenham s pětibodovým odstupem za vedoucím Manchesterem City udržel třetí příčku bez ohledu na nedělní výsledky, zatímco Burnley zůstává na první nesestupové sedmnácté pozici.

Po náročném duelu v Barceloně sáhl Mauricio Pochettino k řadě změn a do utkání tak mimo jiné od úvodních minut zasáhl i mladý odchovanec Oliver Skipp. Nově sestavená jedenáctka však bez kreativity Christiana Eriksena narážela na tuhý odpor pětičlenné obrany soupeře a Joe Hart v brance Clarets v případě nejvyšší nouze předvedl kvalitní zákroky proti ranám Moury s Lamelou. Burnley se směrem dopředu projevovalo jen raritně a osamocený Ashley Barnes se dostal pouze k jedné nepřesné hlavičce a pár střeleckým pokusům, jež zavčasu zablokovali hráči Spurs.

Když vytoužený průlom skóre nepřicházel ani po změně stran, nastoupila na trávník kavalerie v čele s Christianem Eriksenem. K oživení útoku Spurs však přispěli i další náhradníci Son s Llorentem, a byl to právě druhý jmenovaný, u nějž začala gólová akce, již posunul Kane vstříc nabíhajícímu Eriksenovi a dánský reprezentant podobně jako ve zmíněném utkání s Interem zabořil míč do sítě.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Walker-Peters, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Dier, Winks - Lucas, Eriksen,Lamela - Kane

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele