33. kolo
23.04.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham se trápil, nakonec však Brighton po brance v závěru udolal

Tottenham dlouhou dobu marně okupoval obranný val Brightonu, nakonec jej však díky Eriksenovi v závěru utkání prolomil. Kohouti si tak udrželi třetí místo, naopak hosté zůstávají na sedmnácté příčce a ještě se budou hodně strachovat o záchranu v Premier League.

Mezi tři tyče domácích se po jednozápasové pauze postavil gólman Lloris. Na krajích obrany se objevili Tripper a Rose, do středu pole se vrátil záložník Wanyama a o branky se měl starat útočník Llorente. Také Seagulls nastoupili s novými krajními beky, konkrétně s Montoyou a Bernardem. Zálohu pak vystužil Bissouma a obranu soupeře měl větrat především ofenzivní trojzubec Jahanbakhsh, Andone a Locadia.

Úvod zápasu se nesl v opatrném duchu. Až v sedmnácté minutě se po rohovém kopu racků dostal Dunk k hlavičce, která letěla nad břevno. Spurs drželi míč na kopačkách častěji, do zakončení se ale tolik nedostávali. Až po půlhodině hry pálil Eriksen mimo tři tyče. Ve 35. minutě opět střílel dánský záložník a jeho pokus z úhlu odkopl z předbrankového prostoru bránící Dunk.

Brighton se dopředu dostával ojediněle, avšak šest minut před přestávkou podnikl nebezpečný výpad Montoya, na jehož pobídku v pokutovém území těsně nedosáhl Andone. Tři minuty po změně stran měli hosté k dispozici standardní situaci, po které Duffy hlavičkoval přímo do rukavic připraveného Llorise. Následně se ke slovu dostal znovu Tottenham, jenže Rose pálil v 52. minutě vysoko nad bránu.

Kohouti ale postupně utahovali šrouby, což dokumentovali dalšími, leč nepřesnými pokusem Wanyama a Son. V 68. si Rose opět navedl míč na nebezpečnou ránu, která letěla pod břevno, brankář Seagulls Ryan si však s ní nakonec nadvakrát poradil. O čtyři minuty později vyprodukoval dalekonosnou střelu Alderweireld, který sice pálil mimo Ryanův dosah, ovšem trefil jen brankovou konstrukci.

Po dalších nepřesných střelách Alliho a Sona se domácí v 88. minutě konečně dočkali gólu. Alli předal míč Eriksenovi, jenž si připravil ránu levou nohou a dalekonosným přízemním pokusem zamířil přesně k levé tyči Ryanovy svatyně. Šikovný záložník tak zařídil Spurs ubojované, ale nesmírně důležité vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Walker-Peters, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Wanyama, Skipp - Lucas, Erksen, Alli - Llorente

Bohužiaľ rozsiahla marodka v takto doležitej fáze sezóny nám nedovoľuje príliš rotovať, a to hráme zápas pomaly každé tri dni.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
GarethBaleCZ

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele