19. kolo
26.12.2018 16:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Tottenham si opět zastřílel, rozebral Bournemouth

Po šestigólovém přídělu do sítě Evertonu ofenzivní choutky Spurs neskončily. Na domácím stadionu i zásluhou dvou Sonových branek překonal Tottenham celkem pětkrát obranu Cherries a po dalším zaváhání Manchesteru City se dostal na druhé místo.

Hosté začali poměrně nadějně. Po Cookově centru byl v nadějné pozici Fraser, nevyhověl si ovšem se Stanislasem a míč mu odskočil. Chvíli nato se zásluhou parádní přihrávky Lermy dostal před Llorise Brooks, jenže jeho ránu bez velkých problémů francouzský gólman zneškodnil.

Po čtvrthodině tedy udeřil Tottenham. Walker-Peters jednoduše předal míč Eriksenovi, jehož střela nepatřila mezi nejpovedenější, ale i zásluhou Lermovy teče překonala Begoviće. Za chvíli se mohl přihrávající Walker-Peters sám radovat z branky. Kane ho našel solidním centrem, jenže anglický obránce nedokázal v pádu zakončit přesně.

Ve čtvrtině zápasu se prosadil Son. Opět to bylo po asistenci Walkera-Peterse, který vybojoval míč na soupeřově vápně, předložil ho korejskému útočníkovi a ten se umístěnou ranou nemýlil.

A bylo pro hosty ještě hůř. Před bránou se v docela jednoduché pozici objevil Lucas Moura a Begoviće překonal potřetí. Ze strany na něj po parádním náběhu odcentroval kdo jiný než Walker-Peters, který si tak připsal již třetí gólovou přihrávku v utkání. Ještě v sedmé minutě nastaveného času první půle mohlo mužstvo z jihu Anglie vykřesat naději, jenže Danielsova hlavička mířila jen do Llorise.

Hosté dostali míč do brány po deseti minutách druhého poločasu, Stanislasova trefa však nemohla být kvůli jeho ofsajdovému postavení uznána. Uplynula hodina hry a radovat se konečně mohl i Harry Kane. Eriksen ho perfektně našel za obranou a anglický kanonýr se tváří v tvář Begovićovi nemýlil a překonal ho ranou mezi nohy.

V 68. minutě přišla opět šance Bournemouthu a opět v ní byl Stanislas. Tentokrát se mimo hru nenacházel, ovšem jeho pumelici obětavě zblokoval Rose. Chvíli nato se znovu mohli radovat Kohouti. Kane se ocitl sám před Begovićem a ačkoliv podklouzl, dokázal dostat míč k Lucasovi. Jeho pokus ještě bosenský gólman zneškodnil, na Sonovu dorážku už byl ale krátký.

Vzhledem k prohře Manchesteru City poskočili Spurs v tabulce na druhé místo, za prvním Liverpoolem zaostávají o šest bodů. Bournemouth nadále drží střed tabulky, konkrétně jedenáctou příčku.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Walker-Peters, Alderweireld, Foyth, Rose - Sissoko, Skipp - Lucas, Eriksen, Son - Kane

Reagovat
syraLFC

3:1

Reagovat
Kixi Syhimour

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele