37. kolo
06.05.2019 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Citizens udolali Leicester a zůstávají v čele

Hodně náročný byl zápas předposledního kola Premier League pro hráče Manchesteru City. Ti dlouho nemohli prolomit defenzivu Leicesteru a strachovali se o první místo, výstavní trefou ale ve druhé půli rozhodl Kompany.

První poločas se nesl v poklidnějším duchu, poprvé měl menší příležitost po deseti minutách Foden, jenž trefil jen soupeřova gólmana. O chvíli později se mohl prosadit i Tielemans, dobrou střeleckou pozici však využít nedokázal a poslal míč přímo do náruče Edersona.

Nejblíže brance byli domácí hráči po půlhodině hry. Při rohovém kopu hráči Foxes nedostatečně strážili Sergia Agüera, jehož hlavičku likvidoval až na poslední chvíli Schmeichel. Gólová technologie ukázala, že balónu chybělo k překročení čáry jen pár milimetrů.

Po návratu z kabin se bleděmodří dostali do souvislejšího tlaku. Nákop do vápna chytře vracel do nebezpečného prostoru David Silva, Sterlingovi se však hlavička z malého vápna nepovedla a vystřelil vysoko nad. Hodně nebezpečný byl i pokus Gündogana, jemuž k zapadnutí mezi tři tyče nechybělo mnoho.

V dalších minutách přišla jedna šance na každé straně. Stoper Maguire se podařeně vytáhl a předal míč Maddisonovi, jehož prudká střela zamířila jen těsně vedle brány. Na druhé straně Agüero překonal Evanse, na Schmeichela už si ovšem nepřišel.

Vše tak na sebe musel vzít netradiční střelec z netradiční pozice. Vincent Kompany dostal hodně prostoru a potáhl si balón k vápnu, aby se do něj následně z pětadvaceti metrů opřel a jeho dělovka k úžasu všech a radosti domácích fanoušků zapadla přímo do šibenice.

V závěru ještě mohl proti svému bývalému klubu srovnat Kelechi Iheanacho, avšak jeho pokus ze solidní pozice skončil mimo Edersonovu svatyni. Guardiolovi svěřenci tak uhájili těsné vítězství i náskok v tabulce, Leicester zůstává devátý, ovšem již s jistotou umístění v horní polovině.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (44)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

Musime poradne pokropit travnik a uhrat to ve vetsim klidu nez s Burnley !! 2:0

Reagovat
MCFC_8

Navyse im mame co oplacat, tu prehru z decembra...

Reagovat
MCFC_8

Ziadne nervy hlavne, hrat tak ako 2.polcas s Burnley, tip podobne 2-3:0

Reagovat
El Cid z City

Každé kolo víc a víc přituhuje a pořád nemůžu uvěřit,že jsme zvládli tottenham,united i všechno předtím a potom, od začátku sezony mám pocit,že letošní titul vyšší moc přisoudila liverpoolu, penalta mahreze,pickfordův gól,toby naposled..Každej zápas je strašně těžkej,ale venku obzvlášť, burnley za námi, konečně doma, týden pauzy, snad se vrátí marodi. Příště by už mohlo padnout víc gólů,obrana donekonečna nulu neuhraje.

Reagovat
t0mmy33MCFC

dobre napsane a ten tyden pauzy na to nejsme moc zvykli letos, tak snad nam to pomuze

Reagovat
vanGomm

Manch.City má v PL šnůru 12 výher a bez remízy je dokonce 28 zápasů!!Je pravda,že se Tottenham dostal bez remízy na číslo 32,ale proti matematické pravděpodobnosti není imunní nikdo.Jsem zvědav jestli to City ty dvě kola ještě vydrží.Liverpool sice čeká zřejmě těžké utkání v Newcastlu a navíc hraje s Barcelonou,ale pokud by hráči Manch.City udělali ztrátu,tak ta by pro něj asi znamenala,že by o titul přišeli.Tak uvidíme,kdo se bude nakonec radovat.Každopádně City jsou ve výhodě to je jasné.

Reagovat
t0mmy33MCFC

idealni by byla remizka Liverpoolu

Reagovat
pobody's nerfect

víš o tom, že předchozí remízy nemají absolutně žádný vliv na další zápas? že pravděpodobnost remízy je úplně stejná, ať předtím neremizovali 28 zápasů nebo i kdyby byla situace, že předchozích 28 zápasů skončilo remízou

Reagovat
vanGomm

Já pouze vím a dlouhodobé sledování výsledku mě dává jasně za pravdu,že když nějaký tým delší dobu neremizuje,tak se ta matematická pravděpodobnost logicky každým dalším zápasem zvyšuje,protože žádný tým to npř. 50 kol nedokáže.Zrovna tak nikdo nedokáže npř. 20 kol po sobě remízovat.To je podobnné jako když budeš házet mincí.Stejná strana ti donekonečna padat nebude.

Reagovat
vanGomm

Jinak to co jsi napsal o tom,že předchozí remízy,nebo neremízy nemají absolutně žádný vliv na další zápas je pouhá teorie.Teoreticky je vlastně možné všechno,tedy i to že týmy nebudou třeba 500 zápasů remizovat,ale v praxi to je samozřejmě jinak a to neplatí pouze pro fotbalové výsledky.

Reagovat
pobody's nerfect

pokud ti desetkrát za sebou padne na minci orel, jaká je pravděpodobnost, že v dalším hodu padne opět orel? úplně stejná jako, že orel nepadne, 50 %.

U fotbalu to nejspíše ovlivněno bude, protože tam vstupují i jiné faktory, než pouhá pravděpodobnost dosažení daného výsledku, ale má pointa byla taková, že to jestli předtím neremizovali 28x za sebou nemá absolutně žádný vliv na šanci na remízu v dalším zápase, protože tato minulost nastala s pravděpodobností 1

Reagovat
vanGomm

To,že se hodí míncí 20x,30x,40x,nebo 100x po sobě orel je pouze teorie.V praxi se to nestane.Kostkou 1-6 čísel také nikomu nebude furt padat sudé číslo,nebo nebo naopak furt liché.Můžeš si to doma zkusit.Jak říkám teoreticky to sice možné je,ale v praxi to možné není.Ve fotbale je to s těma remízama stejné koukal jsem npř.na tabulky PL (1.ligy Anglie) od sezóny 1952/53 a po sezónu 2018-19 což je 66 let a všechny týmy remizovali.Někdy samozřejmě nastala menší,nebo větší šnůra,ale nakonec bez remízy nebyl nikdo.Nic ve zlém,ale máme na to holt každý jiný názor

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze s panom sa je zbytocne o tom bavit

Reagovat
MCFC_8

Takze vlastne aj Liverpool by uz mal konecne remizovat, na Newcastli podla tejto teorie...

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
MCFC_8

Este Kolodejov tip si zabudol pridat...

Reagovat
John Obi Mikel

Proc bych mel ja pridavat Kolodejuv tip?

Leicester ma formu

Reagovat
t0mmy33MCFC

ale Newcastle taky

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
MCFC_8

Lebo zaujimavo vacsinou stale v tom istom case pisete sprostosti...ano formu a posledne 3 zapasy prehra doma s Newcastlom, remiza na West Hame a vyhra s Arsenalom bez formy a v presilovke...

Reagovat
t0mmy33MCFC

ale tak zas jim to neber, prinejhorsim ten tip neni uplnej nesmysl, ale ze bysme doma nedali gol , no to by muselo byt nestesti najednou

Reagovat
smazaný uživatel

Dekuji, odtipuji sam

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
t0mmy33MCFC

a jak paradne si odtipoval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
9augi9

3:0

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
MCFC_8

Uz by to chcelo po dlhsom case sa strelecky trhnut, aj ked najdolezitejsie je akelkovek vitazstvo, hlavne pristupovat k tomu ako posledne zapasy, s vynimkou 1.polcasu s Burnley a malo by to klapnut, Brighton uz je v suchu tak snad nam nebudu robit problemy, hlavne najprv tento zapas zvladnut a domacu rozlucku so sezonou zvladnut vitazne

Reagovat
Assassin11

3:1

Reagovat
M1ck0

1:1, Vardy v 93.min

Reagovat
Frantszek

Jasna 2

Reagovat
t0mmy33MCFC

bookmakeri asi nesouhlasi

Reagovat
Frantszek

Bookmakeri to vi, ale namasti si kapsy

Reagovat
EL Gringo

1:1

Reagovat
Kixi Syhimour

Děj se vůle boží

Reagovat
t0mmy33MCFC

prvne jste se spolehali na Utd, pak na Burnley, a ted uz na Boha?

Reagovat
t0mmy33MCFC

kurvaaa yeees takove nervy tolik zapasu po sobe to si clovek loni odvyknul , Kompany NESKUTECNY

Reagovat
smazaný uživatel

Brighton, vás obere o body další kolo,a titul,pro Liverpool.

Reagovat
Assassin11

a potom si sa zobudil len aby vlci neoberali na poole

Reagovat
smazaný uživatel

VK4 dekuji !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele