7. kolo
29.09.2018 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Brighton & Hove Albion 2:0

V Manchesteru se žádné překvapení nekonalo. Domácí City si s přehledem poradili s Brightonem a po výhře 2:0 se drží na špici ligové tabulky. Konečné skóre přitom mohlo být o poznání vyšší nebýt několika zákroků hostující defenzivy na poslední chvíli. Ocenění muže zápasu připadá Raheemu Sterlingovi, jenž první gól vstřelil a na druhý přihrál Sergiovi Agüerovi.Citizens jsou na cestě za obhajobou ligového titulu i nadále bez porážky, zatímco Brighton si připisuje již šestý zápas napříč všemi soutěžemi, v němž nedokázal zvítězit, a drží se na čtrnáctém místě.

Tým Pepa Guardioly podle očekávání dominoval zápasu od úvodních minut a trpělivě vyčkával na svou příležitost. Ta nakonec přišla po pětadvaceti minutách, kdy domácí získali míč na polovině hřiště, Agüero uvolnil na levé straně Saného a ten naservíroval míč pro Raheema Sterling až do malého vápna před odkrytou branku. Ještě do přestávky měl brankář Mat Ryan co dělat, aby si poradil s dalšími pokusy aktivního Sterlinga, a Fernandinha, na což navázal i po změně stran lapenou střelou Davida Silvy, zatímco Agüerovu gólovou trefu zvládl umně zablokovat Shane Duffy.

Na přelomu hodiny hry se zdálo, že Sergio Agüero tentokráte vyjde střelecky naprázdno, když už u postranní čáry netrpělivě přešlapoval Gabriel Jesús, avšak argentinský forvard právě v tu chvíli předvedl nejlepší akci zápasu. Jeho individuální průnik z hloubi hřiště podpořil šikovnou narážečkou Raheem Sterling a nejlepší střelec City tváří v tvář Ryanovi nezaváhal.

V samém závěru utkání se hosté marně dožadovali odpískání pokutového kopu za Fernandinhovo nešikovné zahrání rukou, ovšem to bylo ze strany Brightonu vše, co v jejich útočné snaze stálo za zmínku. Manchester City si připisuje další pohodlnou výhru a může svou pozornost obrátit na Ligu mistrů, kde na půdě Hoffenheimu musí odčinit překvapivé úvodní zaváhání s Lyonem. Brighton čeká v honbě za ukončením černé série bez vítězství domácí zápas s rozjetým West Hamem.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

JEDEME

Reagovat
t0mmy33MCFC

Vyhru si pohlidame a pak vecer na Stamford idealne remizka, nebo spis vyhra Chelsea?

Reagovat
diastan

Chtělo by to Live zastavit Z Chelsea mam mnohem menší strach, jakozto soupere o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Theft90

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele