1. kolo
12.08.2018 14:30 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool válí, jako první se o tom přesvědčil West Ham

Střetnutí dvou celků, které v letním přestupovém období patřily k těm vůbec nejaktivnějším, vyznělo jednoznačně pro domácí Liverpool, který rozdrtil West Ham United v poměru 4:0. Jako obvykle mělo v gólech týmu Jürgena Kloppa prsty ústřední ofenzivní hvězdy, když se Mohamed Salah postaral o vítězný gól a Sadio Mané o další dva. Poslední zásah pak v samém závěru přidal střídající Daniel Sturridge.

Od Liverpoolu se po mimořádném posílení kádru očekávalo mnohé a nutno dodat, že Reds papírovým předpokladům dostáli v plné parádě. West Ham byl od úvodních minut podroben ustavičnému tlaku, napadání rozehrávky a nájezdech ofenzivní trojice Salah-Firmino-Mané, která plynně navázala na krasojízdu z loňské sezony. Bezbrankový stav tak vydržel pouze do devatenácté minuty, kdy výtečná práce Nabyho Keity otevřela prostor Andrewovi Robertsonovi na levém kraji hřiště a jeho přízemní centr uklidil zblízka do sítě Mohamed Salah.

Ani s nabytým náskokem liverpoolští neupustili od dominantního výkonu a nadále trýznili defenzivu soupeře. Několik špičkových šancí ještě zvládl zastavit Lukasz Fabianski, avšak na samém sklonku první půle v druhé minutě nastavení už neměl nárok ani polský brankář, neboť Robertsonův přetažený centr vrátil do ohně nabíhající Milner a Sadio Mané měl snadnou úlohu poslat míč do prázdné branky.

Jakékoli naděje hostí na zdramatizování zápasu vzaly za své hned osm minut po změně stran. Roberto Firmino zdánlivě předržoval míč na hranici pokutového území až příliš dlouho, avšak jeho prostrčení míče na volného Maného vyústilo přece jen v pohotové zakončení senegalského forvarda na přední tyč. Opakované záběry však ukázaly, že Maného trefa platit neměla, neboť se nacházel v postavení mimo hru. Vzhledem k absenci videorozhodčího v letošním ročníku Premier League se však na původním rozhodnutí nic neměnilo.

Od třetího gólu již o vítězi nebylo sebemenších pochyb a podle toho se také utkání dohrávalo. Firmino, Mané i Salah si při střídání užili zasloužené ovace publika a právě Salahův náhradník Daniel Sturridge se minutu před koncem základní hrací doby postaral okamžitě po svém příchodu na hřiště o poslední gól zápasu, když po Milnerově rohovém kopu potvrdil pověst kanonýra s čichem na správný výběr místa. Liverpool tak na úvod sezony deklasoval West Ham 4:0 a svým konkurentům v čele s Manchesterem City směle vrhnul rukavici.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (36)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3; Překvapení na úvod soutěže

Reagovat
Melda

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 domaci cervena karta

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Adhol

Náš kádr mi po tomhle přestůpaku přijde neskutečně našlapaný plus ještě výborný výsledky v přípravě. West Ham ale taky dost zajímavě posílil. Vyhrajeme, ale nebude to žádná hitparáda. 2:1

Reagovat
zekon

3:0

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
Infernoqt

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
M1ck0

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
duloig

Nazdar kladivári Na úvod 2:2 COYI !!

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro. V prvom polcase 2+2 v druhom

Reagovat
kolouch

Chtel bych verit aspon v bod Jinak Pellegrini neni argentinec, ale chilan.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešok bude jeden z mála dní kedy bude držať palce west hamu verim ze aspon bod si odvezu

Reagovat
YNWA__MSN

Uz to zacina... Matip, Lovren, Fabinho a mozna i Milner... Vsichni zraneny nebo neschopny hrat.... To byli kecy jak jr potreba Fekir... Ale stoper by se hodil mnohem vic.. Ted bude hrat Klavan a na lavicce Phillips z becka

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim vsechny(nejen) Kladivare v nove sezone.Neco malo jsme pokoupili,tak si to snad sedne a budem hrat nekde v horni pulce tabulky.Na uvod jsme lepsiho soupere nemohli dostat.Uz se tesim ve 14:30 na vykop COYI

Reagovat
kolouch

Ja bych si hlavne pral pozitivněji diskuze k review zapasu West Hamu, nez tomu bylo v minule sezone. S Pellegrinim na lavicce a sirokym a kvalitnejsim kadrem to snad nebude problem

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme během pár kol. Navíc Liverpool v současné době je jeden z nejsilnějších týmů v PL. Snad nás dnešní debakl nerozhodí.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prvni pulka za nama a mame dva goly manko. Andersone ukazuje svoje kvality a je fakt dobrej, Arnie mel super zpracovani asi 50 metrovyho pasu, skoda toho zakonceni.

Balbuena mel par solidnich zakroku a Masuaku hraje tez dobre.

My hrajem na ofsajdy takze zadni lajna je staticka a Liverpool hraje velmi rychle, jestli jim to takhle vydrzi muzou v klidu hrat o titul. Druhej gol byl par vterin pred polocasem, obranci se zastavi na 6 yard boxu, jeden prunik po strane prihravka pred branu a tam jsou osamoceni tri hraci Liverpoolu.

Pokud bych byl Liverpool tah Salaha neprodam ani za 200 mil liber, ten clovek je k nezastavni. Skutecna masina na goly, doslova.

Reagovat
smazaný uživatel

*Anderson

Reagovat
OnlyWHU

Pozdrav všem kladivářům. Premiéra s velmi silným soupeřem nám moc nevyšla. Byl jsem zvědav, jestli dokážeme překvapit, ale zůstalo při realitě. Působili jsme trochu bezradně, jako kdyby se viděli úplně poprvé. Trochu mě překvapila sestava (Rice atd.). Změny si musí sednout, snad to trenér vyhmátne příště lépe. COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím. Sestava mě dnes také docela překvapila, ale myslím si, že pokud si tým "sedne", tak za 2-3 kola by měly být naše zápasy pastva pro oko. Některé individuální výkony mě velmi mile překvapili, např. Balbuena. Umístění do 8. místa nebude dle mého názoru problém, subjektivně bych si přál v závěrečné tabulce po sezóně umístění o něco výše, abychom se dostali do evropských pohárů.

Reagovat
kolouch

Ja bych s tebou moc rad souhlasil, ale rict po takovem vykonu, ze umisteni do 8. mista nebude problem, to moc nechapu. Protoze s takhle spatne organizovanou obranou nam da dva goly i ten Cardiff. Nebo chvala na Balbuenu.. ten muze byt rad, ze nesel predcasne do sprch. Ale treba si to sedne, jak rikas, a bude uz to jen lepsi

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se toho, že chvilku potrvá, než se obrana sehraje. U Balbueny jsem se bál, že bude daleko horší. Snad se z dnešku Pellegrini poučí a další zápasy budou vypadat jinak. Přeci jen dnes stál více méně nesehraný tým pod novým trenérem proti týmu, který hrál loni finále LM. Klíčové bude nevypouštět zápasy se slabšími týmy a s papírově silnějšími soupeři více bránit (hlavně tedy lépe, ale to se časem zlepší).

Reagovat
kolouch

Co k tomu rict.. Tady nelze hledat pozitiva. Nefungovalo nic. V obrane az naivni spolehani se na ofsajdovou past bylo hodne spatnou volbou. Nutno dodat, ze tohle nevychazelo uz v priprave a pada to na hlavu Pellegriniho. Stredova rada nula nula nic. Wilshere si spatnou formu z pripravy prenesl i do souteze. V utoku bylo par naznaku, ale celkove jsme pusobili dost bezbranne. Jen diky Fabianskimu jsme nedostali vic. Az mi ten zapas pripomel nejhorsi obdobi pod Bilicem. No nic, je treba se oklepat a pristi tyden vlitnout na Bournemouth. Dalsi los je dost tezky a tri body budou nutnost. COYI

Reagovat
OnlyWHU

Naprostý souhlas. Asi nás ještě čeká hodně práce. Byla to drsná prověrka.

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj podobne silný súper bude už len City, takže aj kladivári môžu niečo uhrať. Tento rok súboj o titul jednoznačne LFC vs City , ďaľší budu 15 bodov za týmto duom.

Reagovat
honziss

Výsledek je bohužel velmi špatný, ale byť jsem zápas neviděl, tak věřím, že tohle na konci sezóny nebude považováno za ztrátu bodů. Liverpool bude letos hodně nahoře a pro nás to byl první zápas pod novým manažerem, ještě k tomu se spoustou nových hráčů. Zatím máme velmi malou sample size na to říkat jakékoliv soudy o tom, kde letos budeme.

Reagovat
smazaný uživatel

LFC je přejel, ale hammers byli marní; uvidíme co Palace atd...za těch cca 15 let jsem dosti skeptický; ale je fakt, že konecně záloha dává naději (Keita +Fabinho můžou být skvělí) + nechápu proč z City pustili Millnera - sic starší, ale je to profík hodný následování; pokud zahraje obrana a trojka dá něco ve předu tak by to mohlo jít no;

Reagovat
smazaný uživatel

p.s. ted jsem se registroval; kez by ten titul udelali ( to podklouznuti SG8 nezapomenu); jsem stary jako rok, kdy to naposled vyhrali. tak uvidime po par kolech no ; at ma kazdy radost z focusu

Reagovat
smazaný uživatel

P.S. Ale samozřejmě ne proti nám :) ; enjoy;

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele