16. kolo
08.12.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Tottenham zareagoval na výhry konkurentů a udržel třetí pozici

Fotbalisté Tottenhamu i bez Harryho Kanea v základu zvítězili na půde Leicesteru City. Spurs v náročném zápase poslal do vedení Son, výhru pečetil Dele Alli.

Utkání to nebylo příliš pohledné i vzhledem k absencím obou týmů. Domácím chyběl kanonýr Jamie Vardy a opora obranných řad Harry Maguire, za hosty začal pouze na lavičce Harry Kane.

První půle mnoho vzrušení nepřinesla, favoritům ze severního Londýna se nedařilo dostávat se do šancí. Skóre otevřel až v nastavení Heung-Min Son. Serge Aurier mu v křídelním prostoru přiťukl míč, korejský fotbalista si ho navedl na střed a výstavní trefou nedal Schmeichelovi nejmenší šanci.

Navýšit vedení mohl hned zkraje druhé půle Dele Alli, zaváhání obrany Foxes ale včasným výběhem napravil Kasper Schmeichel. Dánský brankář si prakticky okamžitě vybral svůj slabší moment. Odkop od brány se mu vůbec nepovedl, vystihl ho Alli, tentokrát však za gólmana zaskočil Wes Morgan, který střelu Sona zblokoval.

O pět minut později předvedl domácí Gray akci podobnou té gólové v podání Sona. Míč si na stejném místě navedl bravurně na střed, vše ale pokazil nepovedenou střelou.

Začátek druhé půle byl jednoznačně nejzajímavější částí utkání. Druhý gól padl po necelé čtvrthodině druhého poločasu a opět v něm měl prsty Son. Lucas Moura ho kolmicí vyslal po křídle, Korejec počkal na příhodný moment a předložil Allimu před prázdnou bránu. Anglický záložník se hlavou nemýlil a připsal si již 50. trefu v dresu Spurs.

Leicester se ale nevzdal a v 87. minutě se urodila jejich asi nejpovedenější akce. Dlouhá pas za obranu stihl na hrací ploše Gray. Jeho centr propadl až na Ghezzala, který ovšem připraveného Llorise nezaskočil.

Autor: Martin Vejdělek / yoursoccerdose.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Dier, Sissoko - Alli, Eriksen, Lucas - Kane

Reagovat
DUCK11

Vardy hrat nebude a Leicester padne. Tottenham sice čeka v uteri kličový zápas na Camp Nou, vypustit ale rozhodne zapas nevypusti. Konečne má hráče na rotaci, teda až na defenzivu, kde má neustale problmy se zranenim. Tip 0:2/1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
frederik

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele