16. kolo
09.12.2017 16:00 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Stoke City 5:1

Tottenham potvrdil, že Stoke City je jeden z jeho nejoblíbenějších soupeřů, už počtvrté za sebou mu vsítil minimálně čtyři branky a konečně utnul sérii čtyř zápasů bez vítězství. Ještě do poločasu se zdálo být utkání otevřené, hosté totiž prohrávali jen o gól, nakonec však až deset minut před koncem mírnili hodně krutou porážku.

Zprvu ovšem chvíli trvalo, než se domácí dostali do optimální zápasového rytmu. Vůbec první úspěšný zákrok si Butland připsal na své konto ve 14. minutě, zpoza vápna to na něj zkoušel svou pravačkou Son. Ve 21. minutě se již však Spurs dočkali vedení, přihrávku zleva od Sona si srazil do vlastní sítě nešťastně stoper Shawcross.

I nadále bylo mužstvo manažera Mauricia Pochettina aktivnějším celkem, ve 28. minutě se snažil prosadit Eriksen, jenž svou střelu zakroutil přes zeď a tlačil jí na bližší tyčku, tam ale Butland výtečně zasáhl. A pak se po průnikovce Sona ocitl sám před hostujícím brankářem Kane, jenže z vyložené pozice pouze minul kýžený a chtěný prostor.

V 53. minutě byl už rozdíl mezi oběma týmy dvoubrankový. Alli vyslal svou kolmicí za obranu rozeběhnutého Sona, ten si to naštrádoval do šestnáctky a odtud snadno překonal Butlanda. Jen o minutu později zasadil další úder Kane, to když na zadní tyči hlavou z blízkosti zužitkoval jemný oblouček z levé strany od Daviese.

Stoke City následně mělo možnost snížit, Shaqiri byl v pokutovém území zcela nehlídaný, chtěl překonat gólmana Llorise pokusem na zadní tyčku, avšak Francouz mezi třemi tyčemi parádně vyrazil. V 65. minutě se naopak znovu třepotala síť za Butlandem, překonal ho podruhé v utkání Kane, jenž z voleje usměrnil balón tam, kam potřeboval.

Čtvrthodinu před koncem se na střeleckou listinu zapsal rovněž Eriksen, Son mu poslal přesnou přihrávku někam za vápno, a Dán levačkou bez problémů překonal vyběhnuvšího Butlanda. The Potters přidali aspoň čestný úspěch deset minut před koncem, centr z rohového čtvrtkruhu od Fletchera zužitkoval pohotově hlavou Shawcross.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Trippier, Dier, Vertonghemn, Rose - Winks, Dembelé - Son, Alli, Eriksen - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kuba94

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele