38. kolo
13.05.2018 16:00 CET
5 : 4
(1:2)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Leicester City 5:4

Londýnskou přestřelku vyhrál Tottenham, který se raduje po devítigólovém bláznivém průběhu. Leicestr v průběhu vedl dokonce o dvě branky, avšak Kohouti se dokázali zvednout a otočili výsledek. Velkou měrou přispěli k obrátce zejména Erik Lamela a Harry Kane.

Domácím již v posledním zápase až o tolik nešlo a podle toho vypadala jejich sestava, ve které se objevilo několik nových tváři. Jmenovitě šlo o Walkera-Peterse, Alderweirelda, Rose, Mouru a Lamelu. Po vyléčeném zranění se vrátil taktéž záložník Dier. Lišky sužuje rozsáhlá marodka a také jejích základní jedenáctka doznala mnohých změn. Mezi tři tyče se postavil Jakupović, levý kraj obrany obssadil Fuchs a ve středu zálohy se znovu uvolnilo místo pro Silvu.

První poločas začal gólovou smrští. Již ve čtvrté minutě zafungovala spolupráce Mahreze s Vardym a druhý jmenovaný hlavou překonal brankáře Llorise. Za dalších 180 minut však využil samostatný únik Kane a vyrovnal stav utkání. V 16. minutě nejdříve poslal navštívenku na Jakupoviće Dier, aby se záhy urodilo na druhé straně. Po zmatcích v obraně Kohoutů napálil míč za Llorisova záda Mahrez a bylo to 2:1 pro hosty.

Tottenham toužil po vyrovnání, avšak Wanyama se ve 20. minutě pouze zastřeloval. O něco blíže skórování byl Moura, ale ani on se netrefil mezi tři tyče. Ve 27. minutě podržel Spurs Lloris, který po Vardyho přiklepnutí vychytal Graye. Další chybu domácích mohl potrestat Vardy, ale nezacílil přesně. Čtyři minuty před přestávkou rozehrál Mahrez přímý kop na Maguira, avšak ani on nenavýšil vedení Foxes.

Po změně stran se opět spustily gólové hody. Tři minuty po startu druhé půle napřáhl z dálky Iheanacho a krásnou střelou poslal Leicester do dvoubrankového vedení. Domácí však za minutu odpověděli pěknou kombinací, na jejímž konci snížil Lamela, který zužitkoval pobídku od Walkera-Peterse. A již v 53. minutě bylo vyrovnáno. Lucas v pokutovém území posunul patou na Lamelu, jenž svou druhou trefou v utkání zařídil stav 3:3.

Liškám chtěl vedení v 57. minutě vrátit aktivní Maguire, jenže opět nedokázal prověřit Llorise. Po hodině hry se Tottenham dostal poprvé v zápase do vedení. Další pěknou akci opět zakončila dvojice Walker-Pieters a Lamela, a druhý jmenovaný zkompletoval hattrick. Leicester chtěl srovnat za deset minut, avšak po Mahrezově přihrávce střílel Iheanacho pouze slabě a Lloris se příliš nezapotil.

Přestřelka pokračovala i v závěru utkání. V 73. minutě se po Mahrezově pobídce dostal do šance Vardy a tvrdou střelou po břevno srovnal skóre. Hned za tři minuty se však na útočné polovině Kohoutů uvolnil Kane a technickou střelou vstřelil pátou branku svého týmu. V bláznivém zápase mohl srovnat Iheanacho, ale opět našel připraveného Llorise. Poslední minuty si již domácí hráči pohlídali a se stadionem Wembley se rozloučili divokým vítězstvím.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Walker-Peters, Davinson, Vertonghen, Rose - Dier, Eriksen - Son, Alli, Moura - Kane

2:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele