33. kolo
07.04.2018 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Stoke City - Tottenham Hotspur 1:2

Důležitého vítězství dosáhl Tottenham, který zvítězil na půdě Stoke 2:1. Kohouti si díky triumfu pojistili průběžnou čtvrtou příčku a vyvinuli velký tlak na pátou Chelsea. Ústřední postavou byl dánský špilmachr Christian Eriksen. Na jeho první trefu ještě odpověděl Diouf, na tu druhou už ale nikdo z domácích nezareagoval.

Tottenham učinil další důležitý krok na cestě za dalším postupem do Ligy mistrů a zejména Chelsea bude mít co dělat, aby svého londýnského rivala dohnala.

Stoke sice začalo lépe, ale Tottenham postupně přebíral iniciativu. Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby pobídku Pieterse neposlal vysoko nad Mame Diouf. Tottenham zahrozil až ve 23. minutě, Dele Alli vysunul do stoprocentní šance Sona a útočník Kohoutů si vylámal zuby na výborném Butlandovi. Stoke drželo ofenzivní sílu hostů na uzdě až do druhého poločasu.

V 52. minutě už totiž Kohouti zaslouženě vedli. Dele Alli rozkmital své rychlé nohy, počkal si, až mu z druhé vlny naběhne Christian Eriksen a přesnou přihrávkou měl velký podíl na vedoucí brance Spurs. Vzápětí mohl Son přidat další branku, jenomže Butland opět skvěle zasáhl a nakonec udeřilo na druhé straně. Dlouhou přihrávku Shaqiriho využil Mame Diouf. Brankář Lloris sice vyběhl, jenomže balón do bezpečí neodklidil a Diouf mohl v poklidu trefit prázdnou branku.

Ani stav 1:1 dlouho nevydržel, protože Spurs si rychle vzali vedení zpátky. Christian Eriksen kroutil balón do míst, kde se pohyboval Keane, nicméně kanonýr Kohoutů balón netrefil, přesto Eriksenův šíp skončil za zády Butlanda.

Stoke mělo příležitosti na opětovné vyrovnání, Campbellův centr Llorisovi pořádně zavařil a Shaqiriho přímý kop orazítkoval břevno. Obrana Tottenhamu vzápětí přečkala i další závar před Llorisem a díky Llamelovi mohla přidat další branku, hostující hráč ale zamířil těsně vedle. Tottenham ještě čekalo dlouhé sedmiminutové nastavení, ovšem Stoke už vyrovnat nedokázalo a doma ztratilo všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Trippier, Davinson, Vertonghen, Davies - Dier, Dembelé - Son, Eriksen, Alli - Kane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele