9. kolo
21.10.2017 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Burnley FC 3:0

Zatímco Manchester United si připsal překvapivou prohru na půdě nováčka z Huddersfieldu, jeho městský rival City žádné podobné zaváhání nepřipustil, poradil si doma s Burnley 3:0 a na čele Premier League již před Rudými ďábly drží pětibodový náskok. Důležitým momentem utkání byl kontroverzní pokutový kop na přelomu půlhodiny hry, který proměnil Sergio Agüero a svým 177. zásahem v bleděmodrém dresu vyrovnal střelecký rekord v klubové historii. Po změně stran pak pojistili výhru Citizens Nicolás Otamendi a Leroy Sané.

Tým Pepa Guardioly tak pokračuje v spanilé krasojízdě, neboť jde již o jeho jedenácté vítězství za sebou napříč všemi soutěžemi. Přesto je nutno podotknout, že Burnley stejně jako ve venkovních zápasech s Chelsea či Tottenhamem podalo velmi dobrý výkon, který s trochou štěstí mohl přinést o poznání jiný výsledek. Vůbec první branková příležitost utkání připadla hostům a brankář Ederson musel naplno předvést své kvality proti úniku Wooda i Arfieldově dorážce.

Poté se již ke slovu dostali hráči Manchesteru, kteří trpělivě hledali skulinky v zataženém obranném bloku soupeře. Bernardo Silva sice po šikovné akci Saného ještě neuspěl, ovšem po osmadvaceti minutách to už přišlo. Kolmice Davida Silvy na Kevina de Bruyneho způsobila v šestnáctce Burnley chaos, jehož belgický záložník využít nedokázal, ovšem odražený míč vybojoval Bernardo Silva a po kličce okolo brankáře Popea se teatrálně sesunul k zemi. Sudí Robert East nařídil navzdory mohutným protestům hráčů Clarets pokutový kop, který Sergio Agüero bezpečně proměnil a vyrovnal letitý klubový rekord 177 gólů Erica Brooka.

Rozezlení hosté se po zbytek první půle nebojácně vrhli do útoku, ovšem jejich soupeř nezůstal pozadu a neměl daleko k další brance u několika šancí Agüera, s nimiž si museli na poslední chvíli poradit buď Pope, anebo stoper James Tarkowski. Po změně stran již Manchester kontroloval hru o něco lépe, přesto do třiasedmdesáté minutě panovala na Etihad Stadium nejistota v podobě hubeného náskoku. Pak ale Saného rohový kop přetavil v povedenou hlavičku Nicolás Otamendi a přece jen pojistil vedení svého týmu.

Než se Burnley stačilo vzpamatovat, nekompromisní domácí skórovali v rozmezí pouhých dvou minut znovu. Přímočarou akci vyšperkoval ukázkovou kolmicí Kevin de Bruyne a Leroy Sané již samostatný únik bezpečně zakončil okolo vyběhnuvšího Popea. Když pak v samém závěru stále hladoví Citizens neuspěli v zakončení z kopaček Jesúse se Saném, skončil zápas jejich výhrou 3:0 a pojištěním prvního místa v tabulce.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Kdyz vidim vysledky Burnley, tohle bude o tom co nejdriv prolomit 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

10 zapasu po sobe nedostali vic jak 2 goly, zmenime to?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 domaci

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Vitezna sestava se nema menit, coz Pep dodrzuje posledni zapasy, kazdopadne tady uz bych rad videl Aguera v zakladu. Ta nase aktualni serie musi nekdy skoncit, kazdopadne ted by to chtelo jeste par zapasu udrzet

Reagovat
diastan

videl bych to na plichtu v Neapoli

Reagovat
MCFC_8

Myslim ze teraz a aj v pohari s Wolves bude par zmien, ocakavam hlavne Kuna a Danila, plus Bravo v brane v pohari...v lige by sme stracat vzhladom na najblizsie zapasy nemuseli stracat ale treba makat ako doteraz

Reagovat
smazaný uživatel

City⚽⚽

Reagovat
diastan

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
scholes18

⚽:⚽⚽⚽

Reagovat
t0mmy33MCFC

skoro jsi ten pocet golu trefil

Reagovat
Assassin11

šak 1:3 chcel prehrat mufánek, ale iba 1:2 prehrali mufani

Reagovat
MCFC_8

Bolo vidiet trochu unavu ale zvladli sme to, klubovy rekord prekonany- 11 vyhier v rade Kun 1 gol a je najlepsi strelec historie City...v pohari poriadne prestriedat, nech si klucovi hraci oddychnu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele