31. kolo
09.05.2018 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Manchester City - Brighton & Hove Albion 3:1

Manchester City porazil Brighton a překonal dvojnásobný rekord londýnské Chelsea. Citizens jsou nově týmem, který v Premier League získal nejvíce bodů a vstřelil nejvíce branek za jednu sezónu. Výhru Manchesteru řídil německý reprezentant Leroy Sané, který byl u všech branek svého mužstva.

Manažer domácích Pep Guardiola nechal pro utkání odpočívat většinu opor a šanci dostalo mnoho náhradníku. Mezi tyče se postavil brankář Bravo, obrana vyběhla ve složení Danilo, Kompany, Laporte, Zinčenko, v záloze naskočil do pravděpodobně posledního zápasu v bleděmodrém dresu Touré a útočný trojzubec vyztužil Bernardo Silva. Hostující mužstvo doznalo jediné změny, když Murray na hrotu přepustil místo Ulloovi.

K prvnímu ohrožení branky Seagulls se v deváté minutě dostal Sané, ale gólmana Ryana nezaměstnal. Hned poté svého spoluhráče napodobil Zinčenko. Za pět minut pálil opět nepřesně Gündogan a po něm byl neúspěšný znovu Sané. Převaha Citizens vyústila v gól v 16. minutě, kdy Sané vyslal Danila, který nedal Ryanovi šanci střelou po zemi.

Racci však po čtyřech minutách vyrovnali. Bravo nepřesvědčivě vyběhl proti Pröpperovi, který nacentroval na Ullou a nová tvář v sestavě Brightonu uklidila mí do sítě. Vrátit vedení chtěl domácím Sané, který však ve své další šanci neuspěl. V dalších příležitostech neuspěli Zinčenko, Jesus a Bernardo Silva, kterého vychytal Ryan. Ve 34. minutě již však australský brankář kapituloval, když nestačil na další střelu Silvy, který k tyči napálil přihrávku od Saného.

Do přestávky se ještě ke střeleckým pokusům dostal dvakrát Jesus, ale ani jednou nezamířil mezi tři tyče. I po změně stran končila většina akcí Citizens buď mimo hostující svatyni, nebo se činil Ryan. Jeho protějšek Bravo si první zákrok v utkání připsal až v 58. minutě, kdy vyboxoval střelu Knockaerta. Následně se o vyrovnání snažil Duffy, ale jeho technická rána se nevešla mezi tři tyče.

Osmnáct minut před koncem přidal třetí trefu domácích Fernandinho. Brazilského reprezentanta našel po rychlé rozehrávce rohového kopu Sané a záložník Citizens uklidil míč nekompromisně za Ryanova záda. Aktivní Sané se i v závěru zápasu tlačil do koncovky, avšak jeho další pokus ze 77. minuty opět skončil mimo bránu. V závěru ještě Danilo orazítkoval břevno.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 odlozeno i tak vyhra

Reagovat
MCFC_8

Rozluckove domace vitazstvo pre Yayu...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady uz ne

Reagovat
t0mmy33MCFC

no taky to smrdi ale Brighton je zachranen tak snad nebudou tak dusledni, musime vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Ve fotbale je možné všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
diastan

Mendy snad konecne zaklad a verim ze oba rekordy padnou

Reagovat
MCFC_8

3 rekordy...pocet vyhier, bodov a strelenych golov

Reagovat
t0mmy33MCFC

krasny louceni s yayou po zapase

Reagovat
diastan

Jo byl to král, ty jeho přímáky a tankování jsou nezapomenutelné, těžké hledat stejného hráče, byt ho ted nepotřebujeme

Jinak Sané je neskutečnej. Nebýt těch pár vyloženě špatnejch zápasů zastínil i Kevina. Statama v lize se mu to dokonce povedlo. Když si vezmeme, že je ještě o 5 let mladší....máme se na co těšit, snad u nás zůstane do důchodu, protože věřím že s blížícím se odchodem CR a Messiho může při těchto výkonech bojovat další roky o zlatý míč

Reagovat
t0mmy33MCFC

jj co se tyce Saneho, uz delsi dobu v nem vidim fakt obrovsky talent, jak rikas taky jsem vcera koukal na tabulku strelcu a ma vic golu a stejne asistenci jak KdB a kdyz sem napsal ze mi ten pohyb pripomina Ronalda tak zdejsi blbecci psali at se probudim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

YT42

vsechno jednou konci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele