14. kolo
28.11.2017 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Leicester City - Tottenham Hotspur 2:1

Tottenham pokračuje v matných výkonech a ztrácí kontakt s čelem tabulky, když po velmi nevydařeném prvním poločase podlehl Leicesteru 2:1. O branky domácích se postarali Vardy a Mahrez, za hosty v druhé půli korigoval Kane.

Na první větší vzrušení museli diváci čekat do deváté minuty - pak si ale Morgan naskočil na rohový kop a jeho pokus musel až na brankové čáře odkopávat hostující Rose. Tentýž hráč se o něco později až do domácí šestnáctky, jeho střílený zpětný centr však Morgan na poslední chvíli zablokoval.

Úvodní branka zápasu přišla po třinácti minutách a šlo skutečně o výstavní kousek - Albrighton svým centrem za obranu našel rozběhnutého Vardyho, který s ničím neotálel a z prvního doteku jej poslal obloučkem na branku, čímž naprosto parádně přehodil vyběhnutého Llorise a svůj celek tak poslal do vedení.

Na druhé straně měl obrovskou šanci na srovnání skóre Sissoko, který šel sám na Schmeichela, jeho pokus však domácí brankář dokázal ztlumit a vracející se obránci pak balón z brankové čáry dopravili do bezpečí. Po půlhodině se po přihrávce Eriksena ocitl ve vyložené šanci pro změnu Dele Alli, i jeho však dánský brankář vychytal.

Pár sekund před závěrečným hvizdem prvního poločasu pak pro hosty přišel pořádný šok - Mahrez si nikým neatakován navedl balón doprostřed a famózní ranou k zadní tyči poslal Leicester do vedení o dvě branky. Pro hosty to byla opravdu ledová sprcha.

Třetí zásah mohl deset minut po pauze přidat Okazaki, kterého našel přesný centr Albrightona, útočník Leicesteru však nezvládl zakončení a svou hlavičku nasměroval vysoko nad. Patnáct minut před koncem mohl hosty vrátit do hry Eriksen, ten se po šťastném odrazu ocitl zcela osamocen na malém vápně, hrubě však nezvládl zakončení a míč poslal trestuhodně několik metrů vedle pravé tyč Schmeichelovy branky.

Dvanáct minut před koncem se však Spurs dočkali zasloužené odměny - to Lamela precizně zrychlil hru a kolmicí oslovil Kanea, který s ničím neváhal a dělovkou na bližší tyč zkorigoval stav na 2:1.

O čtyři minuty později mohlo být srovnáno, když skvělý centr Auriera našel opět střelce první branky Tottenhamu, ten ale tentokrát zaváhal a zblízka branku na dlouhou nohu vysoko přestřelil. A když se neujal ani pokus Dele Alliho z nastavení, bylo jasné, že Tottenham podruhé za poslední tři zápasy odejde bez bodu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele