12. kolo
19.11.2016 18:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Ham United 3:2

Mentální síla Tottenhamu v tomto ročníku Premier League je vskutku neuvěřitelná. Spurs už ve druhé půli úspěšně dotahovali manko proti oběma liverpoolským klubům, WBA i Arsenalu a nyní toto své umění ještě povýšili: nespokojili se tentokrát s remízou a díky dvěma zásahům Harryho Kanea zvrátili londýnské derby s West Hamem plně na svou stranu...

Pro Tottenham mohl mít dnešní večerní zápas patrně úplně jinačí, snad i bezproblémový průběh, kdyby v šesté minutě Christian Eriksen lépe načasoval záběh za obranu pro famózní míč od stopera Diera a jeho gól nebyl anulován pro zřetelný ofsajd.

Kohouti obecně začali aktivně, a nebezpečně vypadal především debutant v ligovém základu Harry Winks, ale jinak měl jejich první poločas plno much. Občas bylo velmi znát, že Tottenhamu na hřišti chyběl klasický křídelník, a pak tu hlavně byla 24. minuta - nejprve Kouyatého hlavička po rohovém kopu do břevna a ihned záhy už hladké, rovněž hlavičkované zakončení Antonia z malého vápna.

Pro druhou půli Mauricio Pochettino ihned na úvod žádné střídání nepřichystal a trpělivost zkombinovaná s poločasovým projevem se mu vyplatila. Okamžitě v 51. minutě se totiž při svém plnohodnotném debutu v PL prosadil Harry Winks, když zblízka hravě dorážel Janssenovu střelu. Hosté jen marně reklamovali ruku při Nizozemcově zpracování Roseova balonu.

Ožehavých situací k řešení v pokutovém území měl Mike Dean napříč celým druhým poločasem ažaž, prakticky vždy si však počínal bezchybně. V 67. minutě Janssen při bránění rohu zatáhl Reida za bok a pak i levé rameno, takže se nedalo svítit, a Manuel Lanzini nekompromisně zavěsil ke své oblíbené pravé tyčce.

Podobný faul se vzápětí nepískal na Harryho Kanea, ten však takovou výhodu penaltového puntíku k vyrovnání a vstřelení své už 16. branky v londýnských derby nepotřeboval. V 88. minutě mu místo toho pomohl přízemní centr Son Heung-mina a především nepřesvědčivý zásah brankáře Randolpha, který přitom o půlhodinu dříve senzačně likvidoval Dierovu hlavičku. Později ovšem zbytečně odklonil míč přesně na kanonýrovu kopačku a Hammers opět přišli o vedení.

A to nebylo vše. Již v nastavení zápasu totiž Kane přeci jen dostal šanci pokutového kopu, když Nordtveit závěrem svého skluzu po Sonově zasekávačce sebral Korejcovu nohu, a anglický útočník se suverénně trefil do stejného místa jako dříve Lanzini. Kolaps West Hamu potom symbolicky potvrdil jeden z nejlepších Kladivářů na hřišti, Winson Reid, jenž během šestiminutového nastavení stihl udělat dva žluté fauly.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (16)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

To se nám to pěkně sype Alli out na několik týdnů, opět ! zraněný Dembélé, motor zálohy.

Doufám, že už aspoň bude hrát Toby a Dier se přesune do zálohy kam patří.

Má ještě Sissoko stopku? vůbec by mi to nevadilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Stopku nemá. Čo je škoda. Sissoka snáď už neuvidím na RW, ale presunie sa na CM, kde je podľa mňa jeho pozícia.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě tohle pod Pochem strašně vadí, to přesouvání středových hráčů na křídlo, nejvíc tím trpí asi Eriksen, který to už snad i někdy bojkotuje. Sissoko jedině na CM, ten jeho přestup mi furt leží v žaludku.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

To cumim jak se da posrat vyhranej zapas

Reagovat
OnlyWHU

Kalich hořkosti až do dna.. Strašný zklamání. Přitom, zvláště v první půli už to byl fotbal, kterej připomínal loňskou jízdu. A příště na MU bez Rieda!

Reagovat
smazaný uživatel

WHU at hraje bez koho chce... ale hlavne at uz tam nedáva toho ZAZU ten borec vůbec nemá zájem o hru uplně marnej. Za druhej gol mohl on nechal tam Diera uplne volně proběhnout a jen se na něho díval. Co sem se dival tak jen chodil strašnej chuj

Reagovat
smazaný uživatel

Njn :\ on se žádnej nákup v létě ani hostovaní nějak nepovedli. To se stává, ale zatim pěkně vyhozený prachy bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera to taky byla vina Bilice se stridanim.Fletcher by tam udelal vic prace nez to kopyto Zaza,ten to snad uz nekdy dela schvalne Nordveit svoji neohrabanosti pecka a bylo hotovo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele