37. kolo
14.05.2017 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Manchester United 2:1

Tottenham se s White Hart Lane nakonec rozloučil dle svých představ, když přehrál Manchester United v poměru 2:1. Domácí byli po většinu zápasu lepším celkem a tři body si na své konto připisují zaslouženě.

Hned první větší příležitost přinesla také branku. Eriksen rozehrál roh na krátko na Daviese, jehož nadýchaný centr přistál přesně na hlavě Wanyamy, která balón nekompromisně nasměrovala do sítě. United kontrovali hlavičkami Maty a Rooneyho, ani jedna však Llorise příliš nevystrašila. O něco nebezpečnější byla střela Martiala, který se po pasu Rooneyho zjevil za obranou Kohoutů, nicméně ji nasměroval těsně vedle levé tyče.

Na druhé straně se do výborné pozice proháčkoval Son, jenže své zakončení nasměroval přesně do míst, kde stál De Gea. Eriksen pak svou dorážku poslal mimo. O pár minut později poslal do centra hostí další parádní centr Eriksen a Kane orazítkoval břevno branky Manchesteru United. Po půlhodině hry vyslal parádní pumelici Alli a brankáře United donutil k dalšímu parádnímu zákroku. V nastaveném čase první půli to ještě zkoušel Kane, španělský brankář však byl znovu připraven.

Anglický forward ve službách Tottenhamu se tak dočkal až v druhé půli - to si naskočil na další skvělý centr od Eriksena a špičkou kopačky balón usměrnil do sítě. Tentýž hráč mohl o chvíli později přidat i třetí zásah, svou střelu však z hranice vápna mezi tři tyče nenasměroval.

Svěřenci Joseho Mourinha zahrozili po hodině hry povedenou střelou Martiala, jehož obstřel minul branku Llorise jen o decimetry. Rudým ďáblům se ale utkání přece jenom zdramatizovat podařilo - dvacet minut před koncem do vápna pronikl Martial a svou přihrávkou oslovil před prázdnou brankou Rooneyho, který míč dopravil do sítě.

V posledních minutách pak měly šance oba celky - rozhodnout mohl nejprve Alli, jehož střelu však z brankové čáry vyhlavičkoval Jones, na druhé straně se zase za obranu dostal Rashford, ovšem pod velkým tlakem nakonec nedokázal zakončit přesně. I kvůli tomu tak poslední duel na White Hart Lane dopadl vítězně pro domácí Tottenham.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remízový král mourinho a jeho ancábl budou jeste myslenkama u vyrazení z EL a u konce nadejí na LM , takze muj tip je 3:0 pojdme se dustojne rozloucit s touto paradni sezonou a hlavne s WHL

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

special

Reagovat
smazaný uživatel

-2,5 - 0:0

Reagovat
popltak

Kane vymyslí nádhernou kolmici za obranu a hráč z Arménie opět rozhodne - 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Hostující červené exkrementy potvrdí bídu pod tím klaunem na lavičce - special 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hej kde máte nakou trofej kurva... Tolik nafty v píči

Reagovat
smazaný uživatel

hej kde máte "odpovídající hru" a ne betonářskou firmu, která je ostudná i přes trofeje.

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Emotivní rozlučka s WHL, snad vyhrajeme!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Walkera prosím. 3-4-3

Lloris - Dier, Alderweireld, Vertonghen - Trippier, Dembele, Wanyama, Davies - Alli, Eriksen - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele