10. kolo
29.10.2016 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Leicester City 1:1

Kohouti sice stále drží ligovou neporazitelnost, úplně spokojení ale být nemohou - nerozhodný výsledek s Leicesterem budou jistě považovat za ztrátu a v Premier League tak už tři zápasy čekají na výhru.

Utkání se k životu probouzelo opravdu pozvolně, z prvních 30 minut stojí za zmínku snad jen pád Dele Alliho v pokutovém území, kterému ovšem sudí nevěnoval pozornost. Postupem času se ale diváci přece jenom dočkali záživného souboje. Všechno odstartoval po půlhodince hry Vardy, který se po přihrávce Musy mohl řítit sám na brankáře domácích, jenže míč trestuhodně zapomněl za sebou. O chvilku později pak po průniku Mahreze a jeho centru mířil hlavou jen těsně nad Okazaki.

Spurs však nehodlali zůstat pozadu a Leicesteru také přiložili pod kotlem. Nejprve se do velké šance dostal Janssen, když se protlačil ke střílenému centru Eriksena, jenže svou tečí jej nenasměroval mezi tři tyče. Pět minut před pauzou pak Tottenham orazítkoval brankovou konstrukci. Předcházelo tomu krásné přenesení hry na pravou stranu, odkud Walker vyzval zpětným centrem Alliho, který pumelicí rozezvučel břevno.

Remízový stav nakonec do poločasu přece jenom nevydržel - minutu před pauzou si ve vápně ve skrumáži zpracovával míč Janssen, Huth jej lehce potáhl za dres, načež se útočník domácích velmi ochotně skácel k zemi. Sudí neváhal ani vteřinu a nařídil poněkud přísný pokutový kop. S ním si sám postižený poradil náramně a střelou doprostřed nedal Schmeichelovi žádnou šanci.

Po poločasové pauze bylo ovšem velmi rychle vyrovnáno. Nejprve vyrobil hrubici Wanyama, který zpětnou hlavičkou nešťastně oslovil Vardyho, jehož křížnou přihrávku napříč pokutovým územím před Walkerem uklidil do sítě Musa. Lloris si sice na míč sáhl, ale zázračný zákrok tentokrát vytáhnout nedokázal. Jednalo se všehovšudy o první ligovou branku, kterou Spurs letos inkasovali ze hry.

Následující minuty nabídly velmi vyrovnanou podívanou, kdy měli mírně navrch hosté, nicméně do žádné vyložené příležitosti se nedostali. Naopak to byli hráči Tottenhamu, kteří mohli zásadně pohnout se skóre. Po hodině hry se k nebezpečné hlavičce dostal Son, Schmeichel byl ale připraven a jeho pokus vytěsnil mimo branku. Po dalších deseti minutách si roli hlavní hvězdy mohl uzmout Janssen - nejprve pálil z přímého kopu jen těsně nad, po chvilce se zase skvěle obtočil kolem Hutha a přízemní ranou jen o centimetry minul bližší tyč.

V dramatické závěru pak mohly vítězství na svou stranu strhnout oba celky. Tři minuty před koncem domácí podruhé orazítkovali břevno - tentokrát se o to postaral hlavičkou Vertonghen. Na druhé straně zase hlavičkoval po standardní situaci Ulloa, jeho pokus ale také nebyl přesný. A když při poslední akci mířil Danny Rose jen do boční sítě, bylo jasné, že na White Hart Lane se budou body tentokráte dělit.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (16)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pospovič

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
C-M@ster

Leicester má venku 0-0-4

Reagovat
smazaný uživatel

a to hral s liverpool, man.utd a chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Pink Floyd

Reagovat
smazaný uživatel

Ted to asi dvoječka nebude, ale 11. a 13. kolo musí zustat 6 bodu doma.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
adoxx

Bod s Tottenhamem v současný situaci musíme brát všema deseti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele