6. kolo
24.09.2016 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Middlesbrough FC - Tottenham Hotspur 1:2

Třetí porážku v řadě si na své konto připisuje nováček z Middlesborough, který navíc stále čeká na bodový zisk na vlastním stadionu. Dnes si z Riverside po dvou parádních brankách Heung-Min Sona veze vítězství Tottenham. Svěřenci Mauricia Pochettina tak zůstávají po šesti kolech společně s Manchesterem City stále neporaženi.

Spurs od začátku převzali otěže zápasu a dnešní výhru si zcela zasloužili. Již v 6. minutě to ze střední vzdálenosti zkoušel Dele Alli a Víctor Váldes musel poprvé zasahovat. O chvíli později pak již inkasoval, kolmici Christiana Eriksen totiž Vincent Janssen sklepl ideálně do běhu Heung-Min Sonovi a jihokorejský záložník levačkou překonal Váldese.

Někdejší hráč Leverkusenu či Hamburku předvedl další nádherný fotbalový moment už ve 23. minutě. Neuvěřitelným způsobem udržel míč proti výrazné přesile bránících Boro, a když už si užil kličkování v šestnáctce, tak nechytatelně vypálil k levé tyči. Brankář Váldes se za dokonalou střelou stačil jenom nešťastně ohlédnout.

Tottenham mohl jít od kabiny ještě s výraznějším náskokem, Moussa Sissoko ovšem po zblokovaném Eriksenově zakončení zblízka Váldese neprostřelil a Dele Alli za chvíli mířil pro změnu nad. Druhý poločas začal v poklidnějším tempu a zdálo se, že si hosté ze severu Londýna bez větších problémů pohlídají komfortní náskok.

Jenomže po hodině hry domácí z čista jasna udeřili. Stewart Downing posadil míč z volného přímého kopu ideálně na hlavu Bena Gibsona a Middlesborough bylo rázem zpět ve hře. Vyrovnání mohl zanedlouho obstarat Jordan Rhodes, Hugo Lloris se ale tentokráte pokořit nenechal. Víc už toho Spurs svému soupeři nedovolili, a mohou tak slavit čtvrté vítězství v sezóně, díky němuž stále dýchají na záda dosud suverénním Citizens.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
eL

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2X

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele