15. kolo
11.12.2016 15:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Tottenham Hotspur 1:0

Manchester United zvládl důležitý souboj a poprvé od konce září na svém stadiónu vítězí v ligovém zápase. O jedinou branku utkání se postaral po necelé půlhodině Henrik Mchitarjan.

United odstartovali výtečně a první příležitost si vypracovali hned ve druhé minutě. To středem hřiště potáhl míč Mchitarjan, kolmicí oslovil Ibrahimoviče, který následně balón naservíroval dobíhajícímu Pogbovi přesně na hranici vápna. Historicky nejdražší hráč však svou střelu neumístil nejlépe a Lloris jeho pokus lapil. Jako odpověď si hosté připravili zakončení Sona, který však po individuálním průniku pálil nepřesně a De Geu tak z klidu nevyvedl.

Daleko větší nebezpečí hrozilo z volného přímého kopu Eriksena - De Gea si totiž až moc dlouho rovnal zeď, čehož dánský reprezentant využil a chytře pálil ke vzdálenější tyči. Španělský brankář se ovšem stihl včas přemístit a ránu vytěsnit. O tři minuty později už zase hrozilo na druhé straně - po pěkné kombinaci na levé straně se dostal k zakončení Mchitarjan, nicméně jeho projektil zvládl zablokovat Vertonghen.

Po půlhodině hry už na Old Trafford zavládla euforie ze vstřelené branky. Nejprve hostující Kane zbytečně ztratil míč ve středu pole, čehož Herrera okamžitě využil ke kolmici na nabíhajícího Mchitarjana. Ten se společně s Ibrahimovičem řítil sám na branku a samostatný nájezd vyřešil možná trochu překvapivě individuálně - nicméně svou střelou pod břevno nedal Llorisovi žádnou šanci a domácí tím poslal do vedení.

Po pěti minutách mohl být rozdíl dvougólový, když centr propadl až na vzdálenější tyč k volnému Ibrahimovičovi, jenže útočník United svému zakončení nedal dostatečnou razanci a na hostujícího brankáře tak nevyzrál.

Zatímco v první půli fanoušci viděli docela atraktivní fotbal, druhá půle nabídla skromnější menu. Úvodní slovo druhého poločasu patřilo hostům - nejprve pálil sice tvrdě, ovšem pouze do středu brány Eriksen, o chvilku později se pak po standardní situaci dostal do velké šance Wanyama, jenže své příležitosti se zřejmě zalekl a míč poslal úplně mimo. Bohužel pro hosty šlo o jejich poslední velkou šanci.

Po hodině hry se do hlavní role obsadil Pogba - ten nejprve kroucenou střelou z fantastického kopu orazítkoval tyč, později zase po přihrávce Mchitarjana mířil přesně, jenže se s parádním zákrokem vytasil Lloris.

V závěrečných minutách sice na Old Trafford panovala nervozita, nicméně Tottenham se již k žádné velké příležitosti nedostal - domácí tak přežili i šestiminutové nastavení, na jehož konci mohli oslavovat zasloužené vítězství.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Už skrátka musíme v tej lige zabrať 3:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Wanyama, Dembele - Son, Alli, Eriksen - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězná

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

proč tam není Rooney?

Reagovat
smazaný uživatel

Přece si neopotí Rooneyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kuba94

2:0 bez problému.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde davaj v praze ideálně na flore PL? :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele