4. kolo
10.09.2016 18:30 CET
4 : 1
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Leicester City 4:1

Liverpool si na své první utkání před domácím publikem v aktuálním ročníku musel počkat až do čtvrtého kola, v němž na Anfield Road přijel úřadující mistr z Leicesteru. Družina Jürgena Kloppa předvedla před vlastními fanoušky dosud nejlepší výkon v sezóně a po gólech Firmina, Maného a Lallany zvítězila 4:1.

Roberto Firmino se dnes prosadil dokonce dvakrát a patřil k nejaktivnějším hráčům na trávníku. Byl to právě on, kdo se postaral o první střelecký pokus tohoto zápasu, Kasper Schmeichel ale tentokráte ještě míč ukryl ve svých rukavicích. Brazilský reprezentant se prosadil až o pár chvil později, převzal přihrávku od Jamese Milnera a pak přesnou střelou mezi nohama padajícího Hutha do protipohybu Schmeichela otevřel skóre.

Reds dnes svého soupeře přehrávali a i nezaujatý fanoušek musel plesat nad krásnými akcemi na jeden dotek. Po jedné takové přihrál Sadio Mané před branku Sturridgovi a jen vynikající Schmeichel uchránil Leicester od druhé inkasované branky. Pět minut nato už ale po podobné akci Foxes přece jenom inkasovali. Oba hráči si tentokráte své role vyměnili, Sturridge patičkou nachystal stoprocentní pozici Manému a ten dokázal propasírovat balón do sítě.

Leicester byl dosud naprosto neškodný, Liverpool však vrátil hosty do hry vlastní individuální chybou. Lucas Leiva naprosto zazmatkoval při rozehrávce a v tísni přihrál před prázdnou branku Vardymu, který ve své kariéře zřejmě moc jednodušších gólů nedal. Svěřence Claudia Ranieriho ovšem nenakopla ani tato snižující trefa, ani poločasové střídaní Musy za Okazakiho. Deset minut po změně stran přišla klíčová třetí branka v síti Kaspera Schmeichala. Daniel Sturridge prostrčil na Georginia Wijnalduma, ten přiťukl proti noze Adamu Lallanovi a odchovanec Southamptonu utěšenou ranou vymetl pravou šibenici.

Liverpool pokračoval ve výborném výkonu, Foxes se k ohrožení Simona Mignoleta dostávali velmi sporadicky. V 79. minutě mohl po zpětné přihrávce Maného skórovat Henderson, branku však minul. Na konečných 4:1 tak uzavřel až Roberto Firmino. Rychlonohý Mané byl u dlouhého pasu Hendersona dříve než brankář Schmeichel, který se vydal na výlet až na polovinu hřiště, senegalský křídelník pak ještě před odkrytou svatyní předal míč Firminovi a ten poměrně snadný úkol zvládl.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 LFC

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele