30. kolo
01.04.2017 13:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Everton FC 3:1

Liverpool je stále červený. Už čtrnáct soutěžních zápasů Everton nedokázal svého městského rivala porazit, rovnou polovinu přitom prohrál. Dnes naprosto zaslouženě podlehl na Anfield Road 3:1, o což se postarali postupně Mané, Coutinho a Origi. Toffees dnes kromě gólu mladíka Penningtona zaujal především tvrdými a nebezpečnými zákroky. Zatímco Liverpool poskočil dokonce na třetí místo, Everton boj o Ligu mistrů vzdává...

Reds vyšel už začátek zápasu, skóre otevřel po pouhých sedmi minutách hry a parádní akci Sadia Maného. Senegalec si narazil s Firminem, obtočil se kolem Daviese, Williamse a nakonec mezi nohama nedůrazného Penningtona zakončil na protější tyč. O deset minut později mohl Jürgen Klopp vehementně slavit znovu, ale Coutinhovu tvrdou ránu nakonec společnými silami Robles a Jagielka za čáru nepustili.

Nejzajímavější byl zápas okolo třicáté minuty, kdy během čtyř minut padl gól na obou stranách. Everton se dostal do zápasu po rohovém kopu. Jagielka jej prodloužil do ohně, míč se ze spleti nohou Williamse a Lovrena odrazil k Matthewovi Penningtonovi a ten jej uklidil do branky. Dvaadvacetiletý stoper tím stylově oslavil svůj první start v sezóně.

Jenže záhy opět trošku zaspal při bránění a dovolil Liverpoolu návrat do vedení. Coutinho převzal míč od Lucase a zahájil svou geniální akci. Hravě a hladce se zbavil Gueyeho, starosti si nedělal právě ani s Penningtonem a svůj neuvěřitelně hbitý průnik zakončil technickou střelou k tyči. Fantasie.

Z hlediska předvedené hry to byl navíc zcela zasloužený moment, Everton si totiž kromě zmíněného gólu ze standardky nic nevytvořil a Mignolet v brance Liverpoolu mohl v klidu oddychovat. Toffees navíc mohli do druhého dějství nastupovat klidně v devíti hráčích - Williams měl štěstí, že mizerný rozhodčí Taylor neviděl jeho šlápnutí na záda Cana, no a Barkley měl zmizet pod sprchy stoprocentně, zákroky na Cana a především Lovrena byly podlé a nebezpečné.

Výsledek zápasu to však naštěstí neovlivnilo. Everton sice po změně stran konečně začal kousat, ale Mignolet se proti Williamsovi ani Barkleymu nemusel příliš namáhat. Další akci pak přerušil dobrým skluzem Milner. A právě levý bek Liverpoolu po hodině hry obranným zákrokem založil akci, jíž znovu vyšperkovala hvězda zápasu Philippe Coutinho. Další parádní průnik Brazilec korunoval přihrávkou Divockovi Origimu, který jedním z prvních doteků v zápase tvrdě vypálil a vykulený Robles se ani neráčil zakročit - 3:1.

Ten moment jako by zápas prakticky ukončil. Everton neměl hnací sílu zvrátit dvoubrankovou ztrátu a mimo tečované střely Holgatea nic extra nepředvedl. Liverpool se pak neměl kam hnát, aktivitou hýřili především střídající Origi a Alexander-Arnold, jimž sekundoval tvůrce Emre Can. Čtvrt hodiny před koncem druhý jmenovaný mladík v nepohodlné pozici zakončil a Robles se musel tuze natahovat, aby míč vyškrábl mimo tři tyče.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Adhol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Adhol

V posledních pár letech Merseyside derby končí dost často remízou a to je potřeba změnit a urvat v něm třetí výhru v řadě . Navíc těžký zápase umíme. Vidím to na vcelku poklidnou výhru 2:0.

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele