1. kolo
13.08.2016 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton s vypětím všech sil udržel proti Tottenhamu remízu

Utkání Evertonu s Tottenhamem nabídlo zábavné a dramatické měření sil, které však nakonec vítěze nepoznalo. Domácí Toffees opanovali první půli a šli zaslouženě do vedení zásluhou Barkleyho, ovšem po změně stran se Spurs vzepjali a po Lamelově vyrovnání hlavou měli celou řadu šancí na ohromně cenný obrat. Ve všech případech však svůj tým podržel brankář Maarten Stekelenburg, jenž si svůj soutěžní debut v novém dresu odbyl na výbornou.

Everton do zápasu dle slov manažera Ronalda Koemana nastoupil připravený pouze na sedmdesát procent, ovšem i to jim stačilo na úvodní gól zápasu již v páté minutě. Po faulu nové posily Spurs Wanyamy totiž Toffees kopali přímý kop, který Ross Barkley zakroutil na zadní tyč tak umně, že míč na své cestě nepotřeboval ani žádnou teč, aby zaskočil Huga Llorise a skončil neomylně v síti. Hosté se pokoušeli o okamžitou odpověď, jenže rány Walkera s Eriksenem zablokovala obětavá obrana.

Deset minut Barkleyho trefě měl blízko k navýšení vedení Phil Jagielka po další standardní situaci, ovšem tentokrát si jeho hlavičku Lloris pohlídal a vytlačil ji nad břevno. Zatímco Maarten Stekelenburg si ještě na míč pořádně nesáhl, francouzský gólman musel být na pozoru i při střele Mirallase, jenž těžil z dobré práce Gérarda Deulofeua, alternativy na hrotu za zraněného Romela Lukaka.

Až v sedmadvacáté minutě symbolicky Stekelenburga prověřil zpoza šestnáctky Eriksen, ovšem jinak hráči Spurs navzdory častému držení míče nenacházeli v evertonském netradičním rozestavení s třemi obránci takřka žádné skulinky. Jedinou slibnou akci jim zastavila sporně píšťalka sudího Atkinsona, a aby toho pro Tottenham nebylo málo, v pětatřicáté minutě musel Mauricio Pochettino stáhnout zraněného Llorise výměnou za Michela Vorma.

Nizozemský brankář musel ještě před přestávkou ukázat své kvality, když zpětnou přihrávku Dannyho Rose vystihl aktivní Deulofeu, jenže tváří v tvář Vormovi neuspěl. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení domácích a Mauricio Pochettino měl rozhodně o čem přemýšlet.

Ani bezprostředně po změně stran se však na obrazu hry nic nezměnilo a Pochettino tak s prvním střídáním neotálel - svůj soutěžní debut si výměnou za Erica Diera odbyla letní posila Vincent Janssen. A vyrovnání opravdu hned následovalo, byť v něm nizozemský útočník neměl přímo prsty. Po kvalitním centru Walkera se totiž hlavou prosadil Erik Lamela a Spurs byli zpátky ve hře o tři body, tím spíš, že s přibývajícími minutami se měla začít naplňovat Koemanova slova o neúplné fyzické přípravě svého týmu.

Deset minut před koncem měl gól na kopačce právě střídající Janssen, avšak Stekelenburg proti jeho ráně z bezprostřední blízkosti vytáhl skvostný zákrok a udržel remízový stav. Další slibnou šanci měl mistr přímých kopů Christian Eriksen, ale svou ránu před zeď poslal těsně nad břevno. Tlak Spurs v tu chvíli nebral konce a ohromně blízko měl ke své druhé trefě odpoledne Lamela, jehož tečovaný centr mířil do brány, nebýt dalšího úžasného zákroku Stekelenburga. Strhující utkání tak skončilo dělbou bodů a výsledkem 1:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Lennon - Lamela, Janssen

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
AC.Milan

Stekelenburg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele