21. kolo
15.01.2017 14:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Manchester City 4:0

Bravo, Everton! Manchester City byl v Goodison Parku směšný - od zoufalého brankáře, přes stopery až po impotentní ofenzivu - a pomohl Toffees užít si jeden z nejkrásnějších zápasů za poslední roky. Karamelky pod vedením Kevina Mirallase a osmnáctiletého Toma Daviese zničily favorita jasně 4:0, třešičkou na dortu byl gól Ademoly Lookmana, jenž se trefil při svém debutu za první mužstvo.

Věnujme se však chvíli tomu, jaké je Pep Guardiola u Manchesteru City doposud zklamání. Po raketovém startu se jeho stroj až děsivě zadrhnul, vždyť z posledních 15 ligových klání vyhrát ani polovinu. Bývalý šéf Barcelony a Bayernu doplácí na svou tvrdohlavost - i když se Citizens nedaří, změny se nedočkáme. Vrcholem jsou výkony Claudia Brava, který dnes inkasoval ze všech čtyř střel; z posledních 22 dvou pokusů na branku pak inkasoval 14x!

I když to na první pohled nebylo poznat, Man City se hroutili od úvodní minuty. Hned v úvodu rozvlnil síť Mirallas, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. Pro hosty de facto utkání skončilo ve dvanácté minutě, kdy se po De Bruyneho parádní přihrávce přerazil o Roblese s Bainesem Raheem Sterling a sudí Mark Clattenburg neodpískal pokutový kop. Belgický záložník pak ještě vytvořil skvělé šance pro Sterlinga se Silvou, ale ofenzivní hvězdy ve výtečných pozicích selhali a Robles se prakticky nemusel namáhat.

Naopak Everton udeřil hned při první regulérní šanci. Citizens mu to navíc umožnili sami, protože Clichyho přihrávku snadno zachytil Davies, jenž následně vyslal do šestnáctky Mirallase. Jeho zpětný pas si našel Lukaku a přesnou ránu k tyči zastavila až síť. Mladičký záložník s typickou blonďatou hřívou se pak zaskvěl i v defenzivě, když v závěru první půle odhlavičkoval z brankové čáry pokus Sagni.

Evertonu dnes vyšlo opravdu vše, na co sáhl, což dokonale deklaroval i začátek druhého poločasu. Zas a znova si za své strádání můžou fotbalisté Manchesteru City sami - kdyby Yaya Touré uprostřed pole zbytečně neztratil míč na Barrym, jen těžko by se po Barkleyho přihrávce dostal do vápna Kevin Mirallas. No a protože v posledních týdnech platí - když vystřelíte na branku Man City, dáte gól - vedli Toffees už 2:0. Tedy pardon, platí to "jen" v 64 procentech případů...

Z tohohle direktu už se Manchester City neprobral - a možná na něj ještě více dolehla nemilosrdná statistika. Z posledních 94 zápasů v Premier League na hřišti soupeře, kdy o poločase prohrávali, nevyhráli ani jednou jedinkrát - a hned v 83 případech prohráli. Na Pepa Guardiolu to dolehlo každopádně a máme tu další update: 84 z 95.

Po sedmdesáti odehraných minutách se Citizens proklestili alespoň k propagačním pokusům od Agüera a Tourého, ale Robles měl skutečně velmi snadnou práci. Jaký kontrast s Claudiem Bravem, který si s nadsázkou řečeno sáhl na míč čtyřikrát - vždy, když ho lovil z branky. Potřetí to bylo tehdy, když se Tom Davies stal hrdinou Goodison Parku. Čerstvě plnoletý fotbalista jako nůž máslem prošel přes půlku hřiště, s menší zastávkou u Stonese si narazil s Barkleym a cizelérským obloučkem dokončil své velkolepé sólo.

Potupnou porážku se ještě pokoušel zkorigovat Agüero, autor jediné obtížné střely hostů, se kterou si však jistý Joel Robles skvěle poradil. A tak mohl přijít ještě jeden úder z tábora mladých Karamelek. Ademola Lookman přišel coby devatenáctiletý debutant na hřiště v devadesáté minutě, aby v nastaveném čase využil minely Stonese a přesnou ranou mezi nohy definitivně ukončil trápení Claudia Brava a celého Manchesteru City.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

cítím trochu remízu, snad plné body pro nás.

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

četl jsem, že by do zápasu proti Karamelkám, měl být povolán Gabriel Jesus

Reagovat
t0mmy33MCFC

to by byla parada, ja bych ho tam rovnou soupl, Goodison je dobry misto na poznani neprijemnosti PL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tuxedo

aby mu zlomili hnaty

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten Jesus nemůže nastoupit

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

zlate casy pod pellegrinim nez tahle ostuda za ostudou

Reagovat
Hardwell

Hlavně že před tim ste se všichni těšili až vypadne a guardioala přijde

Reagovat
t0mmy33MCFC

ja ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Pelle měl tu chybu, že neuměl soupeře přehrát strategicky, což se od Pepka čekalo na 150%. Já osobně, nelituji žádného trenéra a všichni mi nějak sedli nejvíce paradoxně Pepek a Pelle. Od Pepka se čekalo asi mnoho i přesto, že šel trénovat tým, kde jejich vedení má asi ty nejvyšší ambice, ale všechno není hned a navíc Pepek je jistým způsobem známí svými různými změnami atd. což je asi kámen úrazu.

Já osobně i přes všechny negativa věřím, že se to zlepší, snad Chybí dost naše "mašina" ale možná je to i tím, že to všechny týmy hrají až moc "svázaně" ale podobné výhry jako pod Pelle nebo Robertem asi už nebudou.

Já jsem se na Pepka těšil, ale stále si stojím za tím, že narazil tak tvrdě na ostrovní fotbal, že neví kudy ven

Reagovat
diastan

Bída nad bídu, Bravo nejhorší statistiky v lize, ve předu to neklape, LM se blíží.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím s komentářem

Reagovat
Assassin11

bravo nula bodov nechytil úplne nič a everton 4 strely na bránku 100% úspešnosť a city vyhralo iba na držanie lopty, ale to je im prd platné pokiaľ takto pôjde ďalej tak ani 4 miesto nedajú

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola to je specialista :DDD asi malo nahravek

Reagovat
dreambox61

Holt musi PEPE sahnout do kapsy a koupit VIRGILA za 60 mega!!!

Reagovat
NuFc23

Hold Pep, anglicka liga neni spanielska, ani nemecka, kde okrem 2-3 tymov konkurencia nie je.

Reagovat
NuFc23

A nastastie sa ukazalo, ze peniaze nie su stale vsetko

Reagovat
smazaný uživatel

to se ukazuje u všech týmů a u nás se to přeci ukázalo už v minulosti

Reagovat
freewill

Naprostý souhlas. Jinak pro Toffees !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mesyas

Ten Stpnesi je hrozně marnej

Reagovat
Krony

Tenhle přestup doteď nechápu. Jednu sezonu výborný, EFC ho neprodalo, pak sezona o ničem z jeho strany a kluby ještě přitlačily s cenou. Rozum v prdeli, prachy jsou, tak je uvalíme za každou cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Morganovi se přestup evidentně vyplatil, snad se mu bude dařit v Evertonu víc než v MU...

minulý týden tady byl článek o Lookmanovi a ten kluk se teď předvede...tomu říkám životní příběh...jsem hodně zvědavý, kam se až dostane...zápas jsem sice neviděl, ale podle sestřihu to zase tak jednoznačná jízda asi nebyla, i přes ten výsledek...dobrá práce ze strany sympatického týmu a dobrého trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

Příšerné, příšerné

Můj názor je, že Pepek, nečekal tak obtížnou ligu a tady jsou výsledky. Plave v tom jinak si to nedovedu vysvětli a uznávám, že Bravo chytá příšerně a celý tým je takoví "svázaný" bez tahu na bránu, obrana se tam jen "pohybuje" a chybí to kouzlo týmu.

Tohle je ostuda, dostat od Karamelek čtyři branky a celkově hrát, tak velký exkrement

Reagovat
smazaný uživatel

Pro to podle mě tu sestavu moc rotuje týden co týden jine rozestavení.Ti hráči podle mě mají v tom jeho systému taky chaos někdy místo založení akce nahrávka do zadu a opět zabrždění. Co hrál gundogan tak těch šanci si city vytvořilo daleko vice. Prostě mi tam chybí ještě jeden výborný a rychlý ofenzivní záložník. Co se týče té obrany je to bída pár zákroku měl otamendi výborných pak zas udělal chybu a byl z toho gól stones taky nic extra , doufám že kompanymu už se budou zranění vyhýbat ikdyz tomu moc nevěřím . A o bravovi se zmiňovat je zbytečné co střela to gól věřím že minimálně 2 góly co bravo pustil by Hart rozhodně měl . Tedka silný Tottenham uvidíme jak se kluci na to připraví na podzim to bylo celkem fiasko

Reagovat
smazaný uživatel

jo souhlas, musí ten tým změnit skoro celý Ta obrana je prostě problém číslo 1 Jak jsem psal již minule hráči jako Kolarov, Sagna, Clichy, Zabaleta, Navas, Toure, Fernando, asi i Kompany s Fernandinhem taky Nolita nechat dohrát příští rok, ale během toho to omladit to o dobré hráče jak v obraně, tak záloze.

Prozatím nechat Otamendi, Stones, KDB, Deplh zkusit, Gundo, Sané, Silva max. 1-2 roky, Sterling, Aguero, Jesus a Iheanacho a pak to postavit nově podle Pepka, který už snad začne kupovat hlavně někoho do obrany

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaké zkušené taky potrebujeme navíc sagna mi přijde že má stabilní dobre výkony na rozdíl na levou v obraně tam to prochází nejvic.Toureho taky nechat ale ať se snaží více hrát dopředu a nebojí se toho bojím se že gundogan si tadyk toho moc nezahraje

Reagovat
Rezan

Ten článek je napsaný tak zaujatě nebo jsou City fakt tak k smíchu.

Každopádně mi oboje udělalo radost.

Reagovat
smazaný uživatel

spíše to první ale přiznávám i to, že ten výkon byl otřesný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele