13. kolo
26.11.2016 13:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Manchester City 1:2

Manchester City si v týdnu zajistil účast v osmifinále Ligy mistrů, dnes však jako tým, který by měl být následkem toho v naprosté pohodě, rozhodně nepůsobil. Už během první čtvrthodiny si zavařil a pak jen s problémy zápas v Burnley otáčel...

Pep Guardiola sáhl k nevynuceným změnám, když na lavičce nechal odpočívat Davida Silvu s Kevinem De Bruynem a zdravého Johna Stonese dokonce ani nezařadil do nominace. Naproti tomu Burnley přišlo o svůj talisman Toma Heatona, takže si svůj první ligový start po dvou letech odbyl bývalý reprezentační brankář Paul Robinson.

Ten zprvu příliš práce kupodivu neměl. V první půli sice párkrát odmítal Agüera, více však možná zaujal svou poloasistencí na první gól zápasu, když nakopl míč do vápna soupeře a ten po neuspokojivém odvrácení odpálil do sítě Dean Marney. Už po 14 minutách museli hosté dotahovat.

Manchester City nakonec vyrovnal ještě do přestávky, krátce poté, co Yaya Touré napálil brankovou konstrukci. Vyrovnávací trefa následně přišla po rohovém kopu, kdy se na malém vápně konečně dočkal střelecky nesmírně aktivní Agüero.

Konec prvního dějství byl z pohledu Burnley zmařen dvěma zraněními Marneyho s Gudmundssonem a mohlo to být i horší, kdyby Agüero se Sterlingem v nájezdu na brankáře nebyli tak ležérní. Citizens to však tolik mrzet nemuselo a po hodině hry bylo srovnáno: Fernandinho odcentroval skoro až od brankové čáry a Agüero opět zblízka úřadoval.

Závěr zápasu pak byl v první řadě kouskovaný několika fauly, ale na úplném sklonku utkání ještě Burnley klidně mohlo vyrovnávat. Bravo vychytal Barnese a Keane divže neodhlavičkoval do sítě balon, který Bravo nedokázal zkrotit či řádně vyboxovat do bezpečí.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

super hlavně tři body !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele