19. kolo
28.12.2015 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Watford FC - Tottenham Hotspur 1:2

Na Vicarage Road se dnes odehrálo velké drama se šťastnějším koncem pro Tottenham, který si tak připisuje třetí výhru v řadě. Spurs se sice brzy zásluhou Lamely ujali vedení, ještě do přestávky ale srovnal Odion Ighalo a natáhl svou gólovou sérii již na šest zápasů. Rozhodující slovo měl nakonec Korejec Heung-Min Son.

Při skvělé atmosféře se poprvé skóre měnilo po sedmnácti minutách hry. Letos velmi dobře hrající stoper Craig Cathcart na polovině hřiště tak dlouho váhal s rozehrávkou, až mu míč vypíchl Dele Alli, Harry Kane ho pak posunul na Erika Lamelu, jenž s balónem na kopačkách uběhl několik metrů a pak přesnou střelou mezi nohama bránícího Britosa překvapil Heurelha Gomese.

Inkasovaný gól domácí probral a ti se tak začali více tlačit dopředu. Nejprve se dožadovali pokutového kopu za Vertoghenovo přidržení Ighala, pak sám nigerijský útočník svou šanci nevyužil, když po centru Akého zamířil těsně vedle. Druhý nejlepší střelec letošní sezóny se však stejně dokázal trefit a to ještě do poločasu. Ve 41. minutě pro něj vyhrál hlavičkový souboj Troy Deeney a Ighalo, ač zády brance a proti pětičlenné přesile, se dokázal uvolnit a zblízka překonal Huga Llorise.

Po změně stran se zápas trochu přiostřil a výsledkem toho byla situace z 62. minuty, kdy Nathan Aké nevybíravým šlapákem zasáhl Erika Lamelu a hlavní rozhodčí Anthony Taylor tasil rovnou červenou kartu. Tottenham měl sice od tohoto momentu velkou převahu, co se týká držení míče, brankář Gomes ale příliš práce neměl.

Naopak v závěru oslabení Hornets svého soupeře zatlačili a hrozili především ze standardních situací, které perfektně zahrával Ben Watson. Třicetiletý záložník dokonce málem skóroval přímo z rohu, Hugo Lloris ovšem dokázal na poslední chvíli zakročit a opakované záběry ukázaly, že míč brankovou čáru nepřekročil celým objemem opravdu jen o milimetry.

Následně se bohužel pro Watford potvrdilo známé pravidlo "nedáš, dostaneš". Po protiútoku sice první centr Kieran Trippiera dokázal Gomes včasným vyběhnutím odvrátit, podruhé už byl však u balónu první střídající Heung-Min Son a šťastnou patičkou mezi nohama brazilského gólmana rozhodl o vítězství Pochettinovy družiny.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
Cobra

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 2

Jestli tohle Kohouti projednou nebo se budou dělit tak to bude fakt na nic Watford

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Johny410

je to tam tak to má být super

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tohle bylo pro Watford neskutecne krute ... ale technika funguje a tak to ma byt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele