25. kolo
06.02.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Watford FC 1:0

Tottenham stráví příští týden na druhém místě! Svěřenci Mauricia Pochettina si toto privilegium vysloužili v utkání proti Watfordu, který porazili 1:0, byť by skóre vzhledem k průběhu utkání mělo být asi ještě vyšší. Hornets za celých devadesát minut ani jednou nevystřelili na branku a před vlastním vápnem byli pod tlakem častěji než papiňák. Jediný gól utkání vstřelil po krásném pasu Alliho Kieran Trippier.

Spurs byli v prvním poločase jasně lepší a nebezpečnější, gólu se však nedočkali. V deváté minutě dostal Harry Kane dobrý míč do vápna, výborně si jej zpracoval, ale zakončení se mu z úhlu vůbec nepovedlo. Gomes si pro balón snadno došel. Centr z pravé strany si pak v pětadvacáté minutě našel hlavičkující Nacer Chadli, jenže hlavou se do míče vzápětí zapletl i blokující Alan Nyom.

Největší šance prvního poločasu přišly po levé straně z dílny Bena Daviese. V prvním případě opět míč blokoval Nyom, tentokrát měl ale velké štěstí, že balón cestoval těsně vedle. Pak si Davies narazil s Chadlim a z úhlu pálil už na branku - Gomes si tak připsal první vážný zákrok. I do třetice vystrašil domácí levý bek Spurs, jehož střílený centr vyrážel Gomes za pomoci Cathcarta.

Krátce před přestávkou dostal parádní pas od Diera Harry Kane, jenž z pár metrů přestřelil branku. Po změně stran se stejný hráč dožadoval penalty, když do něj vrazil hlavou plazící se Gomes, ale sudí na penaltový puntík neukázal.

Kohouti se konečně dočkali zaslouženého vedení až po hodině hry. Vůbec první gól v dresu Tottenhamu vstřelil Kieran Trippier, který zkrátka stál ve správný čas na správném místě. Výbornou práci odvedl Dembélé a především asistující Dele Alli, jehož pas byl geniální. Nedosáhli na něj Gomes ani Capoue a Trippier na zadní tyči snadno doklepl balón do sítě.

Tottenham byl lepší i nadále, deset minut poté Trippier předal míč Sonovi, ten si na rohu vápna poradil s Cathcartem a velmi dobrou střelou prověřil Gomese. Watford hrozil až v úplném závěru, jenže situaci vždy vyřešili obránci nebo pohotový Hugo Lloris. Šlo však vždy jen o centrované balóny či míče poskakující ve vápně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 s prehladom

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele