21. kolo
13.01.2016 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Leicester opět šokoval a z Tottenhamu bere všechny body za výhru 1:0

Leicester City nepřestává překvapovat ani v druhé polovině sezony. Svěřenci Claudia Ranieriho dokázali vyloupit White Hart Lane a vydřenou výhrou 1:0 se opět dostali na dělené první místo tabulky spolu s Arsenalem. Jediný gól zápasu má na svědomí stoper Robert Huth, jenž skóroval prudkou hlavičkou v samém závěru.

Zápas Tottenhamu s Leicesterem je poslední dobou pravidelná záležitost. Oba celky se spolu utkaly již v neděli v rámci třetího kola FA Cupu a Foxes si na soupeřově půdě vybojovali odvetu za remízu 2:2. V lize nyní utkání spělo díky výtečným výkonům obou brankářů ke stejnému konci, avšak Huthův první gól sezony osm minut před koncem nakonec připsal všechny tři body hostům.

Spurs mohou této porážky litovat dvojnásob, neboť slibně rozjetou sezonu mohli dnešním vítězstvím potuplovat a navýšit náskok na tápající Manchester United. Měli k tomu přitom blízko zvláště při Kaneově ráně gólových parametrů, jenže brankáře Kasper Schmeichel vytáhl takřka zázračný zákrok a vytěsnil míč na břevno.

Úvodní čtvrthodina patřila stejně jako před čtyřmi dny jednoznačně domácím. Christian Eriksen hned několikrát pokoušel štěstí, aby si zopakoval svůj brzký gól z onoho pohárového zápasu, ale tentokrát si na Schmeichela nepřišel. Blízko měl pak ke gólové oslavě svého čerstvého nového kontraktu Dele Alli, ovšem svou nadějnou ránu nakonec poslal vedle.

Když pak Schmeichel dokázal vytěsnit Alderweireldovu hlavičku z Lamelova rohového kopu, přestáli hosté to nejhorší a mohli se sami poprvé kloudně vydat dopředu. Uzdravivší Jamie Vardy mohl potrestat špatný odkop Huga Llorise, jenže Shinji Okazaki po jeho přihrávce nedokázal zamířit mezi tři tyče. Ještě blíž měl ke gólu Danny Drinkwater, ale se svou kroucenou ranou si na výtečného Llorise nepřišel. Když pak podobně kvalitní zákrok předvedl i na druhé straně Schmeichel u pokusu Eriksena, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran z bloků pro změnu lépe vystartovali hosté a Lloris se spolu s celou defenzivou Tottenhamu měl co ohánět, aby udržel čisté konto. Pak se ale vůbec nejblíže k průlomu skóre dostal Harry Kane díky skvostné kolmici Erika Lamely. Anglický reprezentant vypálil přesně, jenže Kasper Schmeichel dokázal heroicky jeho ránu vytlačit na břevno a také dorážející Alli se posléze potázal s nepořízenou.

Když už se zdálo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, dostal se ke slovu Robert Huth. Německý stoper si ukázkově naběhl na Fuchsův rohový kop a nekompromisní hlavičkou utišil domácí tribuny vyjma sektorů hostí. Spurs budou mít Leicesteru za týden co vracet, v odvetě FA Cupu se budeme mít na co těšit.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Kane

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke 04 chce na hostování z Leicesteru City přivést Švýcarského záložníka Gökhana Inlera, který upozorňuje kvalitními výkony. Leicester Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

Remka

Reagovat
Marv

1:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

nádhernej fík

Reagovat
smazaný uživatel

všetko tipovali pro domáci..BITCH

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

branku dal Huth a ještě k tomu první Kohouti

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Tottenham fakt nic neumi... 2x hraji doma a z toho 1 bod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele