34. kolo
18.04.2016 21:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Stoke City - Tottenham Hotspur 0:4

Leicester se po dnešku rozhodně má čeho obávat! Tottenham předvedl v chladné noci ve Stoke jeden z nejlepších výkonů sezóny, houževnatého soupeře brutálním způsobem smetl 4:0, přičemž výsledek mohl být ještě výrazně, výrazně vyšší. Dvakrát se trefil Harry Kane, dva góly přidal Dele Alli a Spurs dostali hlavního favorita na zisk titulu pod výrazný tlak. Čtyři kola před koncem se odstup ztenčil na pět bodů.

Stoke hráli většinu z 90 minut jen - pokud dobře - druhé housle. Mark Hughes nechtěl vyrukovat s nějakým zanďourem, ale díry v obraně jeho týmu byly občas vidět až z vesmíru. Jen v prvních deseti minutách se v nich dvakrát zhmotnil Harry Kane, poprvé ho vychytal Given, podruhé už nejlepší střelec Premier League brilantně skóroval. Vzápětí měl velkou šanci Alli, jenže na poslední chvíli mu střelu zblokovala obrana.

Jen v prostřední části prvního dějství se Potters dostali do hry, a to ještě díky tomu, že Tottenam na chvíli ubral ze svého ďábelského tempa. Arnautovićovu pumelici však Lloris vyrazil. Na sklonku poločasu pak měl po Alliho geniální patičce jasnou gólovku Christian Eriksen, ten si však sám před Givenem neseřídil měřidla a vypálil jen do břevna.

Po změně stran už se hrálo skutečně jen na jednu branku. Hned zkraje druhého dějství vyslal Dannyho Rose do samostatného úniku Harry Kane, ale levý obránce pod tlakem Camerona o míč přišel. Rozhozená defenzivě Stoke však nabízela hostům šanci za šancí a po hodině hry přišel definitivní trest.

Lamelovu ránu ještě Given dokázal vyrazit, ale když argentinský záložník posunul míč nejlepšímu nahrávači Tottenhamu Christianu Eriksenovi, bylo po všem. Dele Alli Givena snadno přehodil a Kohouti vedli o dva góly. Mladičký talent sice po chvíli znehodnotil parádní pas Harryho Kanea, poněvadž před poloprázdnou brankou napodobil legendárního Fernanda Torrese, ale Pochettino tloukl do země jen chvíli.

Jen za minutu totiž zadáci Stoke vyhořeli nadobro, Alli vysunul do nájezdu "dva na nikoho" Erika Lamelu a ten nesobecky před zcela odkrytou svatyni věnoval gól Harrymu Kaneovi. Tím však Tottenham neřekl poslední slovo. Deset minut před koncem totiž Eriksen na kraji vápna lahodným centrem našel Dele Alliho, jenž znásilnil Potters parádním volejem a čtvrtým gólem.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
arsavin

1,85

To musím dát

Reagovat
vanGomm

Pokud by Leicester prohrál,tak Tottenham vyhraje.Navíc domácí už v PL o nic nehrají.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 a titul pro Leicester

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
DUCK11

Dnes sme boli svedkami dokonaleho vykonu Spurs ... A nie po prvýkrát v tejto sezóne, titul by mal patriť im :)

Reagovat
kakinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele