21. kolo
13.01.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Everton FC 0:0

Po více jak dvanácti letech končí vzájemné setkání bezbrankovou remízou. Manchester City tak nadále čeká na dvě ligová vítězství za sebou, ač se Pellegrini na své svěřence zlobit příliš nemůže. Hrdinou Evertonu je bezesporu Tim Howard a zřejmě i sudí Roger East, který v nastavení připravil domácí o penaltu.

Úvodní minuty fanoušky rozhodně nenadchly. Domácí sice prokazovali jisté známky chuti po gólu a obrana Evertonu si nebyla zrovna dvakrát jistá, přesto si Howard na první zákrok musel počkat až do sedmnácté minuty. A hned to stalo za to - Sagna odcentroval z levé strany před malé vápno, kde nejvýše vyskočil Yaya Touré a svou údernou hlavičku opřel o zem, americký brankář tak musel vytáhnout parádní zákrok, aby alespoň vyrazil. Z následného kontru pak zahrozil Deulefoeu, k němuž propadl centr na zadní tyč, Harta zblízka neprostřelil.

Toffees se začaly pomalu probouzet, sice netrávil u vápna domácích tolik času, o to více však cenily zuby. Jen decimetry dělily od magické trefy Leona Osmana, který po chytrém centru Lukakua pálil z voleje s krásnou falší na zadní tyč, vzápětí to už zkoušel sám kanonýr týmu, nicméně po dobré individuální akci pálil nad břevno. I nadále se ovšem dalo hovořit o ojedinělých výkřicích v jinak tichém představení, v němž se paradoxně hráči obou týmů pohybovali převážně na polovině soupeře.

A druhý poločas nezačal jinak, Citizens si opět uzmuli míč a více prostoru pro sebe, jenže nebezpečně vyhlížející akce končily zpravidla nepřesnou střelou. Howard tak musel zakročit až v 61. minutě po rohovém kopu a jistotou tedy nepřekypoval, když trestuhodně volný zůstal Sergio Agüero a stejně jako Touré přidělal brankáři potíže odrazem od země. Už podstatně lépe se jevil po líbivé individuální akci Sterlinga, který doplatil až na parádní reflex Howardovy pravé nohy. Obdobným způsobem pak odvrátil i jedovatý centr De Bruyneho, po němž si opět vylámal zuby jamajský rodák.

Desetiminutovku plnou důležitých zákroků pak završil tváří v tvář Agüerovi, jenž sympaticky nespadl přes nátlak Funese Moriho, z metru pak balón do sítě nepropálil. Stejný hráč se ozval i deset minut před koncem, kdy se elegantně prosmýkl až do těsné blízkosti brankáře, lob se mu ovšem nepodařil dle jeho představ. Hráči Evertonu se sice tvářili, že by chtěli využít rychlého kontru, o poznání přesvědčivěji ale působila domácí defenzíva, jež držela Harta daleko od práce.

V nastaveném čase tak drama vrcholilo a sudí East si většinu diváků rozhodně na svou stranu nenaklonil. Nejprve se ve druhé minutě rval do šestnáctky Agüero přes Jagielku a Stonese, kteří neměli daleko k tomu, aby překročili rámec pravidel, druhý jmenovaný obránce je pak už bez skrupulí přeskočil o notný kus při pokusu o zastavení Sterlinga. Píšťalka však zůstala v obou případech němá, fanoušci tak vyprovodili aktéry hlasitým bučením, které přes impotenci v útoku jen těžko mohlo směřovat k aktivním hráčům domácích.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

CITIZENS hlavně tři body !

Hrajeme doma a tam jsme velmi silní. (nejsilnější v lize) Musíme toho využít a porazit i Karamelky.

program je náročný ale zvládneme to

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool Echo - Everton ve středu oznámí přestup mladého útočníka Shani Tarashaje ze Švýcarského Grasshoppers Curych.

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Zapas jsme sice nemohli videt, ale dle komentare v radiu a highlights to vypada , ze Kun zacina byt zase v plne ráži tak snad tam soupne aspon 2

Reagovat
smazaný uživatel

doufejme to je cesta k titulu (ale změny jsou potřeba)

Reagovat
smazaný uživatel

jak sem tak koukal zápas v TV není... teda na digi. Přitom páteční magazín sport ho má v programové středeční nabídce, ale digi na svém webu - programu ne. Nezbývá než naladit net...

Reagovat
smazaný uživatel

dnes tři body a jdeme do čela díky skóre, protože Arsenal prohraje a Lišky dostanou lekci od Kohoutů

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Marv

0-0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

To byl ale zarez

Reagovat
MCFC_8

Je pravda ze nas zarezal ale mozme si za to aj sami, aspon 1 gol sme z takych sanci mali strelit

Reagovat
smazaný uživatel

jak tak koukám, máme docela problém dávat branky! máme na kontě hodně nul, vyjímka watford, ale jinak je to bída. 2 góly je náš strop, to je prostě málo a to je problém! zápas měl tempo, jak sem koukal, odveta v ligovým poháru bude oříšek. lukaku umí udeřit jak blesk čistého nebe... nakonec je dobře remis arsenalu, při naší dělbě bodů. lišky berou 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Krony

To je pech co? Celý zápas vám připískává a nakonec vám jasnou pentli nepískne , i když podle mě až tak jasná nebyla, ale každý to holt vidí jinak, což je naprosto normální.

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak nejjasnejsi z nejjasnejsich nebyla, ale jasna byla rozhodne ale v cem nam pripiskaval predtim? vzdyt se poradne nic nedelo... a kdyby Sterlinga nechal projit tak by se taky nic nestalo pak pred branou...kazdopadne za tu blbost v posledni minute mel Stones zaplatit....

Reagovat
Krony

Třeba skluz zezadu na Lukaka nebyl odpískaný ani jako faul, přitom to byla jasná žlutá (odpustil vám ještě jednu žlutou za skluz, ale tam nechával výhodu - nesmyslnou Stones měl k míči daleko a přišel o něj), v prvním poločase jste měli několik standartek okolo vápna, na druhé straně to stejné nepískal.

K té penaltě. Kdyby ji pískl, tak bych se nedivil. Na druhou stranu, proč ten Sterling tak rozhodil ty nohy? A víceméně si ukopl míč a pohybem šel do hráče, pak sebou plácl po prvním náznaku kontaktu a teatrálně rozhodil nohy. Ale je mi jasné, že ty to vidíš jinak. Všechny ty situace, neřeš to víc. Zápas slušný, v tempu. Nedostali jste se dostatečně do šestnáctky, my jsme rádi za bod, vy moc ne. A uvidíme za týden, kdo bude po těch třech vzájemných zápasech jásat vlastně.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Sterling je v tom hroznej no to je pravda, pada porad jak sasek, to je jak Balotelli , ten taky furt padal a pak mu nic nepiskli ani kdyz byla

Reagovat
Krony

Jsem rád že jsi to uznal. On ten kontakt tam byl, kdyby sebou nemrsknul a jen si zasekl míč, tak byla bez debat, Stones šel nohama přes jeho kolena, míč by mu ani tak nevzal a ten faul by nepůsobil tak kostrbatě. Takhle to prostě vypadalo, že ji jen nafilmoval a proto to ten sudí nepískl. Ale jak říkám kontakt tam byl, mohl ji písknout i takhle.

Reagovat
smazaný uživatel

má za to dostat trest a už by nepadal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

máme dát branky ze hry, normálně ze hry, nebo ze standartek apod., kopeme hafo corners a nic. na 30 zahrávaných rohů máme tak jeden gól, nebo je jich snad víc ?? je... pak jsou diskuze o neodpískané penaltě zbytečné. myslim si na férovku pro obě strany, že sudí pískal dobře. každopádně je škoda, že jsme nedali 3 body, neb čelo premiership by bylo o něco blíže.

sobotní kolo bude zajímavé, CP jsou s výkonem za očekáváním a něco mi říká, že Villans daj lišky! Potters se taky můžou vytáhnout, hlavně MC za 3 !!! další víkend u tv...,tak aby to za to stálo!

Reagovat
smazaný uživatel

na penaltu to bylo ale je škoda důležité tři body fuč ale mohli jsme brát taky 0 bodů cena útěchy bod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele