33. kolo
10.04.2016 17:00 CET
4 : 1
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Stoke City 4:1

Pro Liverpool pohodové naladění se na čtvrteční odvetu čtvrtfinále Evropské ligy. Pro Divocka Origiho první dvojzápas o vstřelené brance po přestupu k řece Mersey. A pro Stoke City žalostné odpoledne plné otřesných chyb v defenzívě, které patrně definitivně připravilo Hughesovu partu o šance na evropské poháry...

Jürgen Klopp se dle předpokladů odhodlal k několika změnám ve snaze pošetřit síly opor a plnohodnotné debuty si tak odbyli mladíci Sheyi Ojo s Kevinem Stewartem. I s nimi to ale pro Liverpool byla procházka růžovou zahradou.

Reds se ujali vedení už po osmi minutách, když defenzíva Stoke zaspala při narychlo rozehraném nepřímém kopu Milnera a Alberto Moreno potom nedůslednosti obránců využil ke své první trefě v 65 zápasech.

Stoke byl po většinu času pasivní a po všech stránkách slabý, na reakci na tento úvodní úder se však ještě zmohl díky jediné silné zbrani odpoledne: Shaqiriho dodávce ze standardních situací. Ve 22. minutě Kolo Touré nedokázal vystavit do ofsajdu hned tři protivníky a Bojan Krkić hlavou vyrovnával.

Pro Potters šlo, pozoruhodně, o jejich první branku na Anfieldu od roku 1983, její význam je však nyní minimální. Hned ve 32. minutě totiž Sturridge vrátil domácí do vedení, když se po levé straně krásně prosmýkl Sheyi Ojo. Teprve 18letý křídelník pak bohužel do druhé půle nezasáhl kvůli zranění.

Druhá část již nicméně pro LFC představovala už jen formalitu. Ostatně, byl to právě náhradník za Oja, kdo Potters dorazil - jednou Origi hlavičkoval po centru Milnera opětovně nehlídaný, podruhé zase do sítě zapadl jeho centr pro Sturridge.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 LFC

Reagovat
Melda

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Verim Liverpoolu ze postoupi. Jestli chteji pristi sezonu hrat v evrope tak musi vyhrat EL jina cesta do evropy pro ne neni podle me.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele