7. kolo
26.09.2015 16:00 CET
3 : 2
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Aston Villa 3:2

Velmi zajímavý duel se odehrál na Anfield Road. Liverpool zde po dobrém výkonu porazil Aston Villu 3:2, o což se dvěma přesnými zásahy zasloužil i Daniel Sturridge. Stejná gólová porce Rudyho Gestedeho na body nestačila a Villans se propadli na sestupové příčky.

Mužstvo vedené v posledních době silně kritizovaným Brendanem Rodgersem zažilo v sobotu odpoledne start jako z říše snů. Neuběhlo ani pětašedesát vteřin, když kapitán James Milner přebral osmnáct metrů od brány přihrávku od Coutinha a z druhého dotyku utěšenou ranou k levé tyči nedal Bradu Guzanovi nárok zasáhnout.

Na druhé straně dal o sobě poprvé v utkání vědět Rudy Gestede, jeho hlavička ale mířila vedle. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že se vytáhlý forward pouze zastřeloval. Šestadvacetiletý Francouz dělal defenzivě Reds velké problémy, mezi tři tyče však nezamířil ani ve 22. minutě. Hosté pak zahrozili v prvním poločase ještě jednou, ovšem velký závar v šestnáctce kýžený gól nepřinesl.

Druhé dějství opět začali mnohem lépe domácí. Nejprve pálil Coutinho, jehož ránu zblokoval Micah Richards na roh a podobně důležitou práci odvedl za chvíli rovněž Jordan Amavi, když Guzan vyrazil pokus Milnera přímo k nohám Nathaniela Clyne, před kterým zívala prázdná brána a jen včasný obranný zákrok zmiňovaného francouzského zadáka uchránila Villans od další inkasované branky.

Ne však na dlouho. Po hodině hry si Sturridge nádherně vyměnil balón s Milnerem a rodák z Birminghamu, jenž po vleklém zranění dnes odehrál svůj druhý soutěžní zápas, excelentním kopem přímo z voleje zvýšil na 2:0.

Sherwoodova družina se ale nehodlala vzdát a v 66. minutě snížila. Jack Grealish na pravém křídle přihrál rozběhnutému Alanu Huttonovi, ten odcentroval přes bránícího Lucase Leivu a zcela nehlídaný Gestede otevřel svůj dnešní gólový účet. Liverpool si však svůj náskok vzal okamžitě zpět. Postaral se o to znovu Sturridge, který pro změnu s Coutinhem předvedl další nádhernou narážečku a pak kolem zkoprnělého Guzana uklidil míč do sítě.

Dvacet minut před koncem se o zdramatizování postaral znovu Rudy Gestede, důrazný forward se přes Mamadou Sakha prodral k centru Jordana Amaviho a vykřesal pro svůj tým jiskřičku naděje. Jenomže Villans se dnes na víc nezmohli a ještě mohou děkovat Bradu Guzanovi, že bravurně zlikvidoval střely Coutinha a Sturridge.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (12)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
M1ck0

Jsme marný. 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

takove fanousky nepotrebujeme

Reagovat
smazaný uživatel

nebyt vas nedostali bysme ty dva goly

Reagovat
M1ck0

Prober se chce to změnu už...můžeš slepě fandit a pak brečet. BR len posunul datum svýho odchodu. nic víc!

Reagovat
smazaný uživatel

snad 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych to tak videl

Reagovat
REPLIKATOR

1:2 Rodgers out!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele