15. kolo
06.12.2014 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Everton FC 1:0

Šlágr 15. kola nejvyšší anglické soutěže skončil vítězstvím favorizovaného celku 1:0. Jedinou branku tohoto duelu vsítil z pokutového kopu po faulu na Milnera Yaya Touré. Největší šanci na vyrovnání Romelu Lukaku kvůli perfektnímu Hartovi nezužitkoval, a boj o titul se nám tak dramatizuje.

Manchester vstupoval do utkání s vědomím, že může ztrátu na vedoucí Chelsea stáhnout na pouhé tři body, neboť Blues odpoledne prohráli v Newcastlu. Již v šesté minutě přišla pro domácí velmi špatná zpráva - nejlepší kanonýr Premier League Sergio Agüero musel pro zranění se slzami v očích přepustit své místo mladičkému Pozovi.

Žádné strhující tempo k vidění nebylo, první střelu tohoto zápasu vyslal až po dvaceti minutách hry Yaya Touré, jeho ráně však scházela přesnost i razance. Zanedlouho se z čista jasna naskytla pro Citizens velká příležitost k otevření skóre. Milner v rohu šestnáctky upadl po souboji s Jagielkou a hlavní rozhodčí André Marriner neváhal odpískat pokutový kop. Toho se zhostil Yaya Touré, a i když Tim Howard vystihl směr, na perfektně provedený kop nedosáhl.

Závěr první půle patřil rovněž Pellegriniho družině, která uzavřela Toffees na jejich polovině. Po rohovém kopu rozehraném na krátko přišel střílený centr do vápna, ten zasáhl Fernando, ale Howard byl u své pravé tyče připraven. Ve 42. minutě se ještě ocitl v zajímavé příležitosti Jesús Navas, jeho střelu ale defenziva Evertonu zblokovala a míč skončil na horní síti.

Po změně stran opět začali aktivněji hráči Manchesteru, velkou šanci ovšem José Pozo nevyužil. Aktivní Milner odcentroval z levého křídla právě na teprve osmnáctiletého útočníka, fantastický Howard ho však vychytal a podržel svůj tým. Na opačném konci hřiště se do nůžek perfektně položil Samuel Eto'o, bohužel pro něj Hart jeho pokus v pohodě ukryl v rukavicích.

V 78. minutě předvedli Citizens skvělou akci, po ose Lampard - Džeko doputoval balón až k Milnerovi a anglický reprezentant jen těsně minul Howardovu svatyni. Na prahu 82. minuty byli hosté opravdu velice blízko vyrovnání. Lukaku po sklepnutí Eto'a pálil z první přímo z voleje a pouze bravurní reflex Joea Harta připravil Toffees od vyrovnání.

A když skvadře Roberta Martíneze na vstřelení kýženého gólu nestačilo ani dlouhé pětiminutové nastavení, připsal si tři důležité body klub z Manchesteru.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (19)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
MCFC_8

3:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Budem znát výsledek z Newcastlu. Každopádně je třeba natáhnout sérii vítězství a pokračovat v ní. Mužstvo teď šlape.

Reagovat
MCFC_8

Presne tak...padlo by keby Straky nieco uhrali...

Reagovat
smazaný uživatel

straky vyhraly... ted je to na nás!

Reagovat
t0mmy33MCFC

no bez Kuna ... ted se ukaze jestli se fakt zvedl tym a nebo to jen tahl Kun

Reagovat
smazaný uživatel

asi přísná pentle proti evertonu... tak nám hráči padaj jak hrušky, jestli bude yaya v druhé půli hrát, nevím. očekávám co nevidět příchod franka. akorát nevím proč šel na plac pozo místo edina. možná by edin nedal celej zápas po zranění.

každopádně lze očekávat, že everton zvýší obrátky, bude to ještě boj!

Reagovat
MCFC_8

Kun ...snad to nebude vazne. Penalta prisna,ale James chcel hrat,hned vstaval,rozhodca to podcenil.Pozo je dobra volba podla mna,kedze Edin je po zraneni a hrame v Rime.

Reagovat
Majchel

Bez Lampard-a len ďalšie hovná

Reagovat
smazaný uživatel

zaplať-pánbů za ty dary!

Reagovat
smazaný uživatel

Pan rozhodčí o pět postaral o vyhru city ve středu vas As rozebere a sejci vás rozprodaji

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
diastan

Reagovat
scholes18

penalta bola prisna a piskat sa mohla aj nemusela.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele