34. kolo
25.04.2015 18:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Aston Villa 3:2

Manchester City v atraktivním zápase porazil Aston Villu 3:2 a posunul se na druhou příčku. Skóre se měnilo již ve 4. minutě, když po obrovské minele Guazana skóroval Agüero. Druhou branku přidal z přímého kopu Kolarov, nicméně Villans ještě dokázali zásluhou Cleverleyho a Sáncheze vyrovnat. Poslední slovo měl ale nakonec Brazilec Fernandinho.

Oba týmy se ještě na hřišti ani pořádně nerozkoukali a Manchester už vedl. Brad Guzan přebíral ve 3. minutě zcela osamocen malou domů, zkušený Američan však neuvěřitelně zazmatkoval a jeho nepovedená přihrávka skončila přesně na kopačkách Agüera, který neměl problém trefit odkrytou bránu. Argentinský útočník ve své kariéře asi příliš jednodušších gólu nezaznamenal.

Guzan tento zápas odstartoval vskutku hrůzostrašně a tato chyba se na jeho psychice zřejmě podepsala. V 17. minutě třicetiletý brankář podběhl Kolarovův centr, což zakončující Fernando evidentně nepředpokládal a i proto Guzanovo zaváhání nepotrestal. Citizens postupem času očividně zvolnili a Villans dokázali hru vyrovnat. Dokonce si vytvořili i obrovskou šanci, Benteke ale sám před Hartem mířil pouze do anglického gólmana.

Po hodině hry přidal Manchester City druhý gól a zdálo se být hotovo. Carlos Sánchez fauloval asi dvacet metrů od branky, obdržel žlutou kartu a domácí měli k dispozici nebezpečný přímý kop. K tomu se postavil levý obránce Aleksandar Kolarov, využil rozestoupené zdi a krásně zatočil míč k pravé tyči Guzanovy svatyně. V tuto chvíli zřejmě nikdo nepochyboval o tom, že tři body zůstanou v Manchesteru.

Aston Villa však ještě neřekla poslední slovo. Svěřenci Tima Sherwooda záhy snížili skóre. Centr z volného kopu ze strany ještě dokázala defenziva Citizens odvrátit, ovšem k odraženému balónu se dostal Tom Cleverley a z hranice šestnáctky propálil vše, co mu stálo v cestě. Villans vstřelený gól logicky nabudil a snažili se o vyrovnání.

To přišlo pět minut před koncem. Při rohovém kopu se hostující hráči nacpali do malého vápna, Hart díky tomu nedokázal centrovaný míč důrazněji odvrátit a Kolumbijec Sánchez povedeným volejem z deseti metrů překonal ležící jedničku City. Nutno dodat, že to dnes nebylo poprvé, co Joe Hart chyboval při vyběhnutí na centr, částečně se už podílel i na prvním gólu.

Úřadující mistr ale přece jen nakonec získal všechny tři body. Po rohu z levé strany balón propadl až na zadní tyč, kde čekal připravený Fernandinho, jenž o poločase vystřídal Tourého, a z voleje rozvlnil síť.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4.1

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak ze by city udelalo snuru dvou vitezstvi ? a pri kombinaci nekterych vysledku by mohl byt zpet 2. flek

Reagovat
smazaný uživatel

jenomže arsenal nezavaha s chelsea

Reagovat
t0mmy33MCFC

verils

Reagovat
smazaný uživatel

I přes zlepšující hru villans budeme brát 3 body. Pelle a spol. snad ví, že musíme v konečném zúčtování obsadit příčku zaručující přímý vstup do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
MCFC_8

Tip eurofotbal 3:0

Reagovat
LidoOP

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele