14. kolo
03.12.2014 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Mourinho zválcoval Tottenham takticky. Chelsea vyhrála jasně 3:0

Sedmý domácí zápas, sedmé vítězství. I bez Diega Costy Chelsea jasně porazila Tottenham 3:0, byť především ve druhém dějství nechala otěže utkání čistě v rukou soupeře. Góly však stříleli pouze Blues, v krátkém časovém sledu se trefili Hazard a Drogba, které po změně stran doplnil střídající Rémy.

Chelsea nastoupila v totožné sestavě jako v posledních třech soutěžních utkáních, až na Didiera Drogbu, jenž nahradil vykartovaného Diega Costu. Pro desítku fotbalistů to tak byl už čtvrtý zápas ve 12 dnech. Únava se na domácích dost možná podepsala a jejich start byl pomalejší než ten od Tottenhamu.

Hlavní hvězdou úvodní čtvrthodiny mohl být překvapivě nastoupivší útočník Tottenhamu Harry Kane, jenž už po sedmi minutách a centru Lennona orazítkoval spojnici břevna a tyče. 21letý forvard zahrozil i záhy, když chyboval Cahill, a mladý Kohout z úhlu těsně minul bránu. Chelsea se v té době spíše bránila a otěže utkání vzala do svých rukou až po zmíněných 15 minutách.

Menší cameo už předtím udělal Oscar, ale po Ivanovićově pobídce skončil jeho střet s Llorisem čistě vyrovnaný a odražený míč odpálila připravená obrana. Když neuspěl s technickou ranou z hranice šestnáctky Fábregas, chopil se osudu utkání Eden Hazard. Na jeho bránění byl zoufalý Lennon úplně sám, a tak není divu, že si belgický kouzelník bez potíží ve vápně narazil s Drogbou a přízemní ranou k bližší tyči prostřelil Huga Llorise - 1:0.

Francouzský reprezentační brankář je neotřesitelnou jedničkou Tottenhamu a důležitou oporou defenzivních řad Spurs. Jen tři minuty po úvodní brance se však neblaze vyznamenal a pomohl Chelsea ke druhé trefě v utkání. Jeho nepovedený odkop zachytil Hazard, ihned předal Oscarovi, jenž poslal do vápna přesný pas Didieru Drogbovi. Legenda Blues neměla v zakončení vstříc Llorisovi žádný problém a zvýšila už na 2:0. 36letý Afričan se tak trefil i ve druhém duelu, v němž nastoupil od první minuty.

Zataženou ruční brzdu z první části úvodního poločasu dokázali domácí vrátit do správné polohy zkrátka dokonale a jen tak potvrdili, že se jim doma na Tottenham nebývale daří - spolu s dnešním duelem už s ním neprohráli 28 zápasů na Stamford Bridge v řadě; ani doma pak Spurs neslavili už déle než čtyři a půl roku. Chelsea zároveň potvrdila vynikající domácí fazonu - vyhrála tu všech sedm letošních ligových zápasů

Zbytek poločasu už tak strhující podívanou nenabídl, za Tottenham zahrozil jen Mason, který vystřelil přímo do Courtoise; a vzápětí jej po krásné kombinaci Hazarda s Oscarem napodobil Willian na druhé straně. Brazilský křídelník měl gólovou šanci ještě těsně před přestávkou, ale míče z jeho kopačky Lloris přitahoval jako magnet.

Po přestávce se obraz hry výrazně změnil. Na hráčích Chelsea se už regulérně projevovala únava a pozvolný tlak z první půle nahradila poměrně viditelná pasivita. Tottenham měl územní převahu, jíž ovšem nebyl schopen přetavit v jakékoli ohrožení Courtoisovy svatyně. Byl to naopak Drogba, kdo po dlouhém výkopu sebral míč a v obtížné pozici prozkoušel Llorise přízemní střelou k tyči.

Takový herní obraz ale Chelsea na jednu stranu vyhovoval. Hráči mohli šetřit síly a vyrážet k nebezpečným protiútokům - toto schéma ostatně Mourinho po 66 minutách posílil stažením Drogba a nasazením agilnějšího Rémyho. Geniální tah se osvědčil už za pár minutek, kdy Francouz obdržel chytrý pas od Azpilicuety, v souboji jeden na jednoho si poradil s Vertoghenem a přesnou střelou k tyči zvýšil na 3:0. Game, set, match.

Vzápětí měl na noze čtvrtý gól Oscar, ale jeho rána mířila těsně vedle branky. To ale bylo z iniciativy Chelsea vše, následně se zase zatáhla, poctivě bránila a čekala na to, co předvede městský rival. Přes důslednou obranu modrých nepředvedl vyjma Chadliho pumelice nic - a Mourinhova parta si v poklidu došla pro třetí čisté konto v řadě a další důležité tři body do tabulky Premier League.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (18)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tuxedo

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Fojcek

2:0

Reagovat
raduinho

5:0

Reagovat
Gunner14

prani 0:1 , tip 5:0

Reagovat
arsavin

Tip 1:0, přání 0:5

Reagovat
numeromis

Omg, hlavně že na Digi dávají Arsenal-Saints

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
FUnk

prani 1:2, tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

"Spolu s ním bude pálit ostrými taky Christian Eriksen, který v roce 2014 nastřílel už 11 ligových branek. Jen Yaya Touré (14) a penaltový král Steven Gerrard (12) jich dali více. "

wtf..? Nechybí tam třeba "ze záložníků"..?

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes se to prolomi 0:1 v 90+1minuta

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Potrebuje to nejakyho strelce jinak zbohem LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele