36. kolo
10.05.2015 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Liverpool FC 1:1

Nedělní šlágr mezi Chelsea a Liverpoolem skončil spravedlivou remízou 1:1. Obě branky padly po standardních situacích a góly si připsali kapitáni obou týmů. Skóre otevřel již v úvodu John Terry, v závěru prvního dějství pak vyrovnal Steven Gerrard. Liverpool tímto výsledkem prakticky definitivně ztratil naději na čtvrtou příčku zajišťující kvalifikaci do Ligy mistrů.

Jak už to na jaře v zápasech Chelsea bývá, žádná ofenzivní hitparáda k vidění nebyla. José Mourinho i přes již jisté prvenství svou taktiku nezměnil a nezaujatý divák se tak musel nudit. Netrvalo to přitom ani šest minut a domácí již vedli. Na rohový kop Fabregase si svým typických způsobem naskočil John Terry a překonal Mignoleta. Kapitán Blues tak vsítil svůj 39. ligový gól, což žádný jiný obránce v historii Premier League nedokázal.

Zanedlouho mohl vyrovnat Coutinho, jeho povedenou ránu z hranice velkého vápna však hlavou zblokoval krajan Filipe Luís. Liverpool se srovnání stavu dočkal až poslední minutě první půle, ještě před tím ale musel ze hry pro zranění odstoupit talentovaný stoper Kurt Zouma, jehož post zaujal střelec z podzimního klání na Anfield Road Gary Cahill.

Gól Liverpoolu přišel podobně jako trefa Chelsea po standardce. Ivanović v rohu hřiště fauloval unikajícího Lallanu, obdržel žlutou kartu a zkrácený roh zahrával Jordan Henderson. Centr čtyřiadvacetiletého středopolaře našel na zadní tyči zcela volného Stevena Gerrarda, jenž neměl problém uklidit míč do sítě. Reds dobře zablokovali Courtoise, jenž tak nemohl vyběhnout na centr, který by zřejmě jinak ukryl v rukavicích.

Po změně stran mohl dokonat obrat Coutinho, jehož ke skórování vybídl po pěkném průniku Raheem Sterling, jenomže rodák z Rio de Janeira mířil těsně vedle. Na druhé straně byl podobně nepřesný po přihrávce Hazarda i Willian. Čtvrt hodiny před koncem se dostával do velké šance Fabregas, do jeho zakončení na poslední chvíli skočil za cenu sebezničení Martin Škrtel.

Courtoisovi udělali největší problémy paradoxně jeho spoluhráči. Teče Ivanoviće ani za chvíli Cahilla sice belgického gólmana vystrašily, ale ten si s nimi nakonec dokázal poradit. A když balón za svá záda nepustil ani jeho kolega z reprezentace Mignolet, rozešli se Chelsea s Liverpoolem smírně 1:1.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tuxedo

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Čech by mohl chytat.....

Reagovat
smazaný uživatel

..proti svymu budoucimu zamestnavateli, doufam.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MySch017

Jasná 2, Mourinho sa na yo už vykašle....0:2

Reagovat
ian.rush

a LM je v řiti

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele