7. kolo
05.10.2013 13:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Manchester City - Everton FC 3:1

Když už nic jiného, Pellegriniho ManCity je alespoň na Etihad Stadium při ligovém programu stále stejný válec a stále stejně stoprocentní. Dnes to odnesl Everton, který dokázal soupeři vzdorovat pouze v první půli. Dojem z jinak zajímavého mače poněkud kazí akorát přespříliš výrazný rukopis sudího Mosse.

Předstrčený sobotní zápas bavil, od začátku do konce. Už v sedmé minutě si ostatně značné procento publika myslelo, že Kolarovův nízký projektil z přímého kopu zapadl přesně k levé tyči - místo toho se ale vlnila akorát boční síť a Howard ve skutečnosti situaci kontroloval. Další vzruch přišel po stejném časovém intervalu, opět díky domácím (ač duel v žádném případě nebyl jednostranným!). Pěkná, dlouhá a přitom nikterak překombinovaná spolupráce několika fotbalistů v bleděmodrém v útočné třetině tehdy vyústila ve zklamání alias Milnerovu zablokovanou střelu.

Velmi solidní tempo tohoto poobědového střetnutí jistě vytvářelo příslib blížících se gólů, a ty také na scénu dokvačily nejenže brzy, ale rovnou v páru. Nejprve se po 16 minutách Lescott nesoustředil na obrannou past, aby ze sebe Lukakuem ihned nechal udělat hlupáka ještě jednou a bezmocně přihlížel úvodnímu gólu zápasu. Okamžitě vzápětí se nicméně mohlo opět začínat odznova, když Yaya Touré vypustil krásnou kolmici pro Negreda a ten se nemýlil. Howard si v tu chvíli počínal zhruba stejně úspěšně jako před pár sekundami jeho kolega Hart - sáhnul si, ovšem nikoliv dostatečně.

Mauricio Pellegrini v tomto ročníku nepřesvědčuje v několika ohledech, co skvělého a nového ovšem beze sporu dodal hře ManCity, to jsou nápadité signály ze standardních situací. Ve 26. minutě takto diváci přihlíželi definici "nebránitelného signálu"; a k úspěchu tehdy scházelo, už jen aby Agüero nepochybil ve vyložené příležitosti. Argentincovi se to přitom kupodivu povedlo způsobem, že ani netrefil vymezený prostor.

Na hrací ploše se mezitím stále něco dělo, i když to zrovna mělo být tápání zraněného Kompanyho. Domácí kapitán nakonec také odstoupil kvůli dalším potížím s kolenem. A Citizens mrzela i další věc - nerozhodný Agüero, který cuknutím zmátl místo soupeře sám sebe, nechal vyšumět velmi dobrou příležitost Citizens k tomu jít poprvé do vedení. Té se mimochodem mělo okamžitě dostat také Evertonu na druhé straně, Toffees už ale byli odkázáni pouze na rozhodčího Mosse, jenž bohužel pro ně přehlédl evidentní postrčení Lukakua Nastasićem.

A Karamelky měly brzy další důvody k protestům, tentokrát ještě závažnější. Silva totiž krátce před poločasovým hvizdem citlivým kolmým pasem vyzval ke skórování pro změnu precizního Agüera, přičemž se zejména energický Coleman domníval, že Argentinec vybíhal z ofsajdového postavení. Tak jako tak, atraktivní úvodní část dopadla o něco lépe pro domácí.

Do druhého dějství vstoupila defenzíva Evertonu převlečena za ementál a zvolit Touré střelbu namísto předávky Silvovi, mohla taky brzy pykat. Zároveň Toffees docela dobře rezignovali na ofenzívu, respektive se po obrátce ani zdaleka neprosazovali tolik jako před ní, a tak nebylo divu, že se druhá část odvíjela pod taktovkou Manchesteru City.

Ten se přitom musel prát s relativní nepřízní osudu. Brzy byl oslaben o další součástku obranné linie, když tentokrát po střetu se spoluhráčem Nastasićem pro otřesení a tržnou ránu nad obočím odstoupil Kolarov; a krev zanedlouho crčela také ze Zabaletova nosu. Jenže Argentinec už zůstal, ba co víc - onu štěstěnu rázem otočil ve prospěch svého týmu.

Nabytá indispozice mu totiž vůbec nevadila, s novým dresem se ihned vrhnul do šestnáctky soupeře, nechal se okatě odstrčit Colemanem a vybojoval tak pro City klíčovou, leč kontroverzní penaltu. Tu s ohromným štěstím proměnil Agüero - ve skutečnosti se jeho projektil odrazil od tyče do Howardových zad - a domácí mohli poprvé v utkání klidně dýchat.

Již nadobro. Howard si totiž akorát v závěru počíhal na Negredovu i Nasriho ránu z podobného úhlu po náběhu z levé strany a uchránil tak Everton od ještě drsnější porážky. Náskok Citizens se již v ohrožení prakticky nikdy neocitl.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 (Aguero, Džeko - Lukaku, Barkley)

Reagovat
smazaný uživatel

Nad Everton to Citizens moc nejde ,ale chtelo by to vyhrat snad to dají

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Av - 3 góly, Munich to samé ,moc gólů na můj vkus...

pro fans city: až budu mít čas napíši o výletě do anglie, bylo to super, škoda, že s AV nebyla výhra!

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

remíze by byla ideál

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Man City 2:2 Everton FC

Šlágr kola.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Aguero, Negredo

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester City 2 : 1 Everton FC - Silva, Aguero - Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

celkem slušná první půle, mám takový dojem, že lukaku bude nový drogba. ještě že si kun na konci půle "srovnal" nohy... ta jeho předcházející šance i ta po pěkné kombinaci volala po gólu. myslím, že druhá půle bude skvělá.

Reagovat
smazaný uživatel

mám smíšené pocity zatím co předvádíme,snažím se pochopit proč nedostává přileitost

Jovetič,jinak naše obrana mi nepřijde jistá zejména Lescott,ale dnes bylo důleité,že jsme

získali 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele