11. kolo
11.11.2012 14:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Manchester City opět zachránil Džeko, Tottenham padl 2:1

V poločase vypískáni, na konci oslavováni. Zcela odlišné byly emoce fanoušků Manchesteru City na po skončení obou dějství. V první půli se do vedení dostal Tottenham díky gólu Caulkera, ve druhé však po trefách Agüera s geniálním žolíkem Džekem skóre otočil a zvítězil 2:1.

Lepšímu výkonu v první půli nepomohl ani návrat Davida Silvy, jenž se po několika týdnech konečně dostal do pořádku a mohl tak vyztužit ofenzivní část domácích. Úvodních dvacet minut pak nenabídlo vůbec nic. Něco dít se začalo až právě po dvaceti minutách. Přímý kop Huddlestona si ve vzduchu našel Steven Caulker, na kterého nestačili ani Yaya Touré s Nastasićem, a jeho hlavičku Joe Hart nedokázal zkrotit. I díky jeho zaváhání tak Tottenham vedl 1:0.

Man City vzápětí přišel z odpovědí, Agüero si ve vápně obhazoval Gallase, jenž zahrál rukou, sudí Oliver však situaci neposoudil jako penaltu. Obhájce titulu měl do přestávky ještě dvě šance, ještě před tím však vedl Adebayor brejk, patičkou před vápnem oslovil Huddlestona a ten dělovkou těsně minul tyč.

Závěrečná pětiminutovka ovšem patřila City. Tři minuty před koncem mělo velkou šanci, Silva dostal krásný míč do běhu, předal Tévezovi, ale ten mohl zakončit o mnoho lépe, nebo ještě jít na bránu. S pocitem dotírajících soupeřů na zádech vyslal střelu nerazantní a doprostřed branky. Snad ještě větší příležitost spálil v nastaveném čase Zabaleta. Argentinský bek střílel po přihrávce Silvy z 6 metrů do Friedela.

Ani druhý poločas nezačal žádnou velkou aktivitou. Vrcholem úvodní desetiminutovky byla hlavička Kompanyho po rohu nad a podivné zpracování Sergia Agüera, který si s dlouhým míčem do samostatného nájezdu neporadil obratně a místo gólové šance upadl.

Dalších deset minut nato už však Argentinec jednal v souladu se svými kanonýrskými zákony. Silva založil rychlý útok kolmicí na Tourého, Afričan posunul míč na Agüera a pak už to byla pohádka. Vertoghen po Agüerově zasekávačce mohl jít na párek, kam ho doprovodil i Friedel do přesné střele na vzdálenější tyč - 1:1.

Rozhodující branku měli na kopačkách hráči domácích, ale i hostů, přesněji hráč - Gareth Bale. Už minutu po vyrovnání střílel Velšan těsně nad, čtvrt hodiny před koncem pak musel jeho projektil dobrým zákrokem hasit Hart. Závěrečná desetiminutovka se však odvinula pod taktovkou Citizens.

Sergio Agüero mohl rozhodnout sám, nicméně v obrovské šanci ztroskotal na Bradu Friedelovi. Do role hrdiny se proto musel znovu převtělit střídající Edin Džeko. Na hranici ofsajdu si počkal na skvělý pas Silvy, a z jednoho doteku levačkou propálil legendárního Američana v bráně Spurs - 2:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

pojďme city 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

pojďme, pojďme, no nevim. četli jste, nebo slyšeli jste pozápasové hodnocení RM po ajaxu? když už teda naši hrajou fantasticky, proč jen poločas? proč to de jen půli? whu nedáme branku, se swanseou se skoro celý zápas trápíme, dáme gól a pak nás welšani melou... a další a další. nevím proč dlouhodobě nehraje ridwell (i když on vždy něco zapaří) maicon, sinclair, milner je zraněn? záloha stojí a padá na yayovi, ale ten potřebuje taky odfrknout, toto kaoči bez něj neumí jinak poskládat?? balotelli občas hraje, pak je kolem 60. min. střídán, gólu se mu nedostává, a to můžem pokračovat. klima v týmu asi taky není nejlepší... v neděli vyhrajem!

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, na co ještě čekat. RM už tam dávno neměl být

Reagovat
smazaný uživatel

Porazili jsme United na Old Trafford tak proč né ropáky na Etihadu... Můj tip jako fanoušek Spurs je 2:3 gólová podívaná...

Reagovat
smazaný uživatel

na MANU si vyhrat nezasluzili ,ale to je jedno, stalo sa.

v tomto zapase by si mohli kohuti odniest nejaky bodiik

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

zrodí se kanonáda 5-0

Reagovat
smazaný uživatel

No dáme 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

i think.... 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

neco me rika ze Spurs dnes prekvapi a zvitezi 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Balotelli, Aguero

Bude to ale velmi vyrovnany zapas, Hart nas opet podrzi!

Reagovat
smazaný uživatel

zmrdi rozhodci 1. penalta jasna a druha se taky dala, piskali jak podplaceni zmrdi opet , zase se musim opakovvat to stejny jak proti ajaxu...

Reagovat
smazaný uživatel

ale zvladli jsme to otocit

Reagovat
janinho

a ze vraj sa neda spat s otvorenymi ocami... tebe sa aj nieco pekne sniva.

Reagovat
smazaný uživatel

tak o korupci tady nejde, prostě někteří rozhodčí nemají koule odpísknout penaltu která by znamenala vyrovnání

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/film-animacio/cittot21mo-VrV23xBxqZD3oWdF?start=585.179

No tak alespoň jedna pencle pro shity bejt mohla...jinač ten Džeko mě začíná docela s*át. Stává se z něj spolehlivej pos*ávač tiketů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele