15. kolo
01.12.2012 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

ManCity s Evertonem ztratilo další dva body v honbě za titulem

V sobotním šlágru mělo ManCity na domácí půdě v konfrontaci se silným Evertonem hájit letošní ligovou neporazitelnost. A třebaže po další trefě Fellainiho prohrávalo, svůj úkol splnilo. Přesto plichta s remízovým králem (nyní sedm takových výsledků EFC v devíti posledních kolech) nebude Manciniho dvakrát těšit, kór pokud večer ManUtd přehraje Reading.

David Moyes na Roberta Manciniho umí - o tom svědčí jeho bilance pěti výher v šesti vzájemných střetnutích. Možná proto ManCity do utkání vstoupilo poněkud opatrně, a stejně tak i jeho soupeř. Vzhledem k neutuchající bitvě o střed pole se tedy publikum prvního jásotu dočkalo teprve po půlhodině hry. Tehdy Kompany jenom zvládl prodloužit za sebe Bainesův centr z přímého kopu a rozjetý Fellaini nadvakrát prostřelil bezmocného Harta.

City okamžitě odpovědělo tvorbou své první výrazné šance utkání, když si Howard počíhal na pokus Téveze; a vzápětí i na ten Džekův. Právě po Bosňákově pokusu se potom kopal osudový roh. Džeko měl být během tradiční strkanice potažen za dres Fellainim, ochotně se zřítil k zemi a Lee Probert mu na špek ochotně skočil. Carlos Tévez se záhy ze značky pokutového kopu nemohl mýlit.

Everton potom sice ukončil poločas na výši, solidní šancí Fellainiho, nicméně po zbytek klání se spíše musel podrobovat soupeři, který byl přeci jen silnější na balonu. To však neznamenalo nutnou výhodu. Citizens se naopak utápěli ve frustraci z neschopnosti penetrace - o jedinou střelu na Howarda se tak po obrátce postaral pravý bek Maicon. Přitom klidně mohlo být ještě hůř, kdyby si Hart s problémy přeci jen neporadil s Jelavićovou standardkou.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
diastan

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zase se chytíme a to bude před derby s United důležité. Tip: 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme klucííí... prosím s evertonem nám to vážně nejde , tak uvidíme... snad to dáme 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Evertonu se vyjma posledního zápasu u nás daří, takže procházka růžovým sadem to rozhodně nebude. v posledních zápasech sice everton ubral na intenzitě, ale to vůbec nesnižuje jeho kvalitu. ideální víkendový scénař: chelsea na bod s whu, po samé utd. v readingu, no a my na tři ! za tejden je derby...!

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne Everton

Reagovat
smazaný uživatel

Výborne dalšie víťazstvo rozhodcou Gratulujem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Hmmm,penalta prisna,ale i tak radost....

Reagovat
smazaný uživatel

prisna je ina...tato bola vymyslena:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

presne.. dostanou penaltu a stejne nevyhrajou.. sejkove musi tezit vice a ropy a vice dotovat rozhodci.. jedna penalta je malo - chtelo by to dve, tri - kazdy zapas..

Reagovat
smazaný uživatel

cist penalta a samozrejme trapne reci o sejkoch atd. trapne trapne trapne smiesne reci neprajnikov CITY!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

natoto netreba ani reagovať každý si názor vytvorí.

Reagovat
freewill

Jednoznačně vymyšlená penalta - rozhodčímu se může stát, že něco přehlédne a neopíská ale je neomluvitelné pokud odpíská něco co nemohl vidět protože se to nestalo.Pokud by takto byly posuzovány všechny zákroky po rohových kopech, tak by se prakticky po každém kopala pentle a udělovaly minimálně 4 žluté karty. Tento moment jednoznačně ovlivnil průběh zápasu. Toffees si myslím zasloužili těsnou výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/manchester-city-vs-everton-1-1-motd

Penalta nepenalta, podle mě remíza zasloužená. Stejně si myslím, že tam větši dotyk do ramene byl a v té rychlosti a nasazení, v jakém se fotbal hraje i lehčí dotyk (obzvláště když je hráč ve výskoku) dokáže hráče vykolejit a zmařit velkou šanci. A to se za faul dá považovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele