12. kolo
17.11.2012 16:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Asistent rozhodčího dopomohl City k pohodové výhře nad Villou

Kruté odpoledne prožili birminghamští v Manchesteru. V prvním poločase krásně zvládali loňské mistry držet pod pokličkou, aby inkasovali až těsně před pauzou. Druhé dějství pro ně ovšem symbolizuje učiněnou katastrofu. Po vymyšlené penaltě a druhé změně skóre se hosté kompletně sesypali a nakonec si z Etihad Stadium vezou debakl.

Hráči Villy budili od úvodního hvizdu dojem velmi ostražitého uskupení, a to jak na hraně vápna, tak i uvnitř něho; jen bylo otázkou, jak dlouho jim to vydrží. Přeci jen Villans de facto šli Citizens od počátku na ruku, nechávali je hrát, nezdržovali se nějakým presinkem.

Nicméně v první půli to ještě povětšinou šlo, činit se musel hlavně Hart - jednou zasahoval proti šokující "střele" Kompanyho, podruhé se jakoby v matrix-módu vytáhl proti Bentekeho hlavičce. A samo ManCity se mezitím trápilo.

Svou předváděčku si brzy odbyli oba krajní beci, Maicon s Clichym, ovšem prvně jmenovaného střílený centr nikoho netrefil a Francouz Guzana poděsil zhruba podobně jako později jeho krajan Nasri - čili minimálně. Blíže gólu se tak nakonec se svými hlavičkami ocitli Tévez a Nastasić, ani v jejich podání to však nebylo žádné terno.

Až když v poslední desetiminutovce poločasu začali Villans pomalu ukrajovat procenta z převahy City v držení míče, symbolicky (či snad spíš ironicky) bleděmodrým svítalo na lepší časy. Nejprve nepochodil s individuální akcí Tévez, nicméně o pár okamžiků později Villans vůbec neustáli závar ve vlastním pokutovém území a David Silva přece ještě do pauzy otevřel skóre.

Vlaar heroicky proti Agüerovi, ten si nicméně spravil chuť hned vzápětí, když proměnil kontroverzně nařízenou penaltu. Weimannova ruka zcela prokazatelně nezměnila trajektorii centrovaného balonu, ba se jej ani nedotkla, přesto asistent sudímu poradil ve prospěch obhájce. City takto již v 53. minutě nabylo na zásadním klidu, zatímco Villans tragickým rozhodnutím šmahem ztratili prakticky jakékoliv vyhlídky na bod.

Tím spíš, když se v 65. minutě pískala další ruka, tentokrát lépe ospravedlnitelná. Bannan jí hrál při skluzu, takže si z penaltového puntíku pro změnu udělal radost jiný Argentinec, Carlos Tévez. Na rozdíl od Agüera raději poslal Guzana na druhou stranu a mohl jít slavit coby řidič automobilu.

Lambertovi se rázem vše začalo sypat jako domeček z karet. A kupodivu mohlo být ještě hůř. Nešťastná Stevensova teč učinila Agüerův pokus z těžkého úhlu nechytatelným, takže bylo předčasně - již v 67. minutě - doopravdy vymalováno. A City příliš nepovolovalo. V 74. minutě Nasri napříč šestnáctkou našel hladce skórujícího Téveze; a udeřit měl i Sinclair, který ovšem po zasekávačce mířil pouze do bystrého Guzana. Aston Villa už odpověděla akorát nadějnou, avšak nepřesnou střelou Holmana.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
diastan

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

SRANDA AKO UNITED FANS TIPUJU REMIZU...RESP. TO SKOR POVAZUJEM ZA ICH PRIANIE AKO TIP...LEBO SAMI TOMU TIPU URCITE NEVERIA

Reagovat
smazaný uživatel

no škoda že ja united nemam rad

Reagovat
smazaný uživatel

Tone nebude vůbec lehký ten zápas to bude hafo těžký , ale snad to zvládnem 2 :1

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas to snadný nebude, ale musíme získat povinné 3 body. Věřím, že se Mario gólově chytne, páč proti VIlle se mu daří Tip : 4-1

Reagovat
smazaný uživatel

Viacej by som prial Aston Ville, aspon bodík keby sa podaril, City mi moc nevonia 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

snad s Milnerom, Silvou, bez Nasriho a rad by som videl v akcii aj Scotta

Reagovat
smazaný uživatel

5-1

Reagovat
Houfi

X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

krása dobrej výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Villans nespadnou

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mně, že ten kdo píše články o City, nebude zrovna jejich největší fanda. Stačí už jen nadpisy - West Hamu neuznali gól, a tak Man City vybojovali bod. Má pravdu, že neuznali gol, ale to, že v zápase s Ajaxem neuznali taktéž gol a nepiskli jasnou penaltu se v nadpisu nezmiňuje (Man City jen remizoval s Ajaxem a šance na postup klesají) a ted neco podobneho. Rozhodcí napomohl City, ale to že jsme jasně přehráli a přestříleli Villu 22 - 4 se nikde nezmiňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

To ta prekvapuje? Mna nie. Neobjektivny je byt velmi lahke! A hlavne u fanusikov United!

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřekvapuje, ale sere mě to, když Villu jasně přejedeme a v nadpisu se objeví, že nám k výhře pomohl rozhodčí.

Reagovat
smazaný uživatel

citizens zaslouženě zvítězili

Reagovat
smazaný uživatel

Moje řeč... Citizens jsou prostě výborní, ale škoda, že do dokazujou jen v anglii...

Reagovat
smazaný uživatel

City porazilo Villu jednoznačne ale tie obe penalty boli vymyslene prva sa pískať určite nemala a ta druhá je pravda že sa bannan lopty rukou dotkol ale toto by sa pískať všeobecne proste nemalo je to diskutabilne taketo situacie ..ale zaslužene víťazstvo City to je fakt dnes bolo City proste o triedu ak nie o dve lepšie

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/citav50mo-JjgviH9wJ8LHy5iY?start=463.667

No oni redaktoři to dělají nejspíš tak, že zkopírují Googlem přeložené články z angličtiny, opraví nějaké chybky a je hotovo. Proto občas pší nesmysly...myslím, že žádnej zápas snad ani nevyděli...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele