36. kolo
05.05.2013 14:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Everton v nudném derby Anfield nevyloupil ani na popatnácté

Jen těžko dneska zvládali oba liverpoolští rivalové skrývat skutečnost, že vlastně nemají moc o co hrát. Město Beatles zažilo bezpochyby jedno z nejodměřenějších, nejnudnějších derby za poslední dobu. Výsledek 0:0, první takový od února 2007, je zde zcela na místě.

David Moyes na Anfield obyčejně přijíždí s nedostatkem ambicí, pročež Anfield dosud nikdy nevyloupil - a dnešek nebyl tak úplně výjimkou. Ryšavý manažer znovu obětoval jediného klasického hrotového útočníka (Jelaviće) ve prospěch vytaženějšího Fellainiho, což vedlo spíše k bezzubosti než čemukoliv jinému.

Zápasu celkově scházela jakási jiskra. Možná za to mohla absence Phila Nevillea, každopádně Merseysideské derby dokonce postrádalo i takovou jistotu, jakou dříve představovala tvrdost a všudypřítomná agresivita. Ne že by se tedy hrálo v rukavičkách, nevybočovalo se však ze standardu Premier League.

To zároveň neznamenalo, že by se nechávalo více prostoru kreativnímu, ofenzivnímu vyjádření. Kupříkladu Everton by nebyl dopředu schopný vůbec ničeho, nebýt standardních situací. Takhle alespoň v 17. minutě Fellaini nekonvenčně, ale setsakramentsky nebezpečně zakončoval zpoza Carraghera po Bainesově donášce.

Naproti tomu Liverpoolu celkem slušně fungovala mezihra, Coutinho s Hendersonem se dobře doplňovali, Gerrard platil za kvalitního dirigenta a Sturridge se snažil rvát do koncovky...tady ale zase veškerá snaha končila na perfektním dvojbloku Distin-Jagielka. Prvně jmenovaný má na svém triku jednu pěknou stopku, jeho kolega pak rovnou dvě, závažnější. Nejprve zblokoval solidní ránu Gerrarda, posléze se báječným skluzem vrhl pod nohy docela jistě skórujícího Coutinha.

Nejzajímavější pasáž dnešního upracovaného Merseysideského derby nadešla ihned po přestávce. Tehdy měl dvojí příležitost ke skórování Sturridge, přičemž na druhé straně Distin dokonce i rozvlnil síť, aby byla jeho radost anulována odpískáním přísného faulu ve výskoku (či neexistujícího faulu Anichebeho na Reinu).

Od 55. minuty se potom střetnutí dvou nesmiřitelných rivalů opět ubíralo do vod průměrnosti. Coutinho s Fellainim registrovali minišance, Gerrard mohl po kličce golmanovi tak akorát zakončit do Distina a další pořádnou příležitost měl až Agger v 80. minutě, jehož protečování projektilu ze standardky jenom těsně minulo zadní tyčku.

Závěrečná desetiminutovka záhy nebyla o nic víc vzrušující než děj předcházející. Poprvé od ročníku 1996/97 se tedy v Premier League mezi těmito dvěma sousedy urodily dvě remízy; a po více než šesti letech historické anály Merseysideských derby znovu registrují bezbrankový duel.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
M1ck0

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 V Liverpoolu vládne modrá celou sezónu.

Reagovat
Honda

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
LokoLFC

4:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Derby !!! Přeji to LFC, tip 2:1

Reagovat
freakmarena19

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak to asi opravdu byl nudný zápas. Škoda ....

Reagovat
REPLIKATOR

Liverpool zase 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Posledne rozdavali naloz (zcela nahodou) a dneska ani prd, klasika liverpoolska

Reagovat
smazaný uživatel

nerekl bych, ze nebylo o co hrat. Kdyby vyhral Liverpool, tak mohl stahnout naskok Evertonu na 2b. A 6.misto muze byt vstupenka do EL, pokud Chelsea vyhraje EL...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele