7. kolo
01.10.2011 13:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Merseyside derby i díky chybě rozhodčího ovládl Liverpool

Premier League si na své fanoušky přichystala v rámci sedmého kola hned tři derby, z toho dvě dlouho očekávaná. To mezi Evertonem a Liverpoolem, známé též jako Merseyside derby, celý víkendový program otevřelo a podle očekávání se bylo na co koukat. Liverpool nakonec zužitkoval početní převahy a díky brankám Andyho Carrolla a Luise Suareze zvítězil 2:0.

Střetnutí probíhalo po většinu času v úžasné atmosféře, která strhla i samotné hráče. Hned v té třetí střílel těsně vedle kudrnatý dlouhán v dresu Evertonu Marouane Fellaini, o chvíli později hledal ve vápně Downing volného Suareze, ale přihrávka postrádala potřebnou přesnost. Uruguayský kanonýr se však přeci jen do tutovky dostal, hlavou ale v bezprostřední blízkosti nepřekonal.

Prakticky vzápětí se k téměř gólové šanci dostal také Tim Cahill, jenž si našel krásný Colemanův pas, přeskočil Carraghera a donutil k parádnímu zákroku Pepe Reinu. Po následném rohu se pak nezvykle obratně mezi dvěma obránci Liverpoolu protáhl Distin a střílel ve výborné pozici nad. Do 15. minuty ještě těsně vedle tyče pálil Louis Saha.

Že Merseyside derby nikdy nemůže být jen všedním duelem dokázala 23. minuta. A do nevděčné hlavní role s rudým kartonkem v ruce se vtělil sudí Martin Atkinson. Je sice pravdou, že Jack Rodwell do souboje s Luisem Suarezem vlétl dosti nevybíravě, ještě důležitějším faktem ovšem zůstává, že mladý Angličan forvarda Reds kopačkou vůbec nezasáhl, a například v porovnání se "skokem" Fernanda Torrese z minulého kola šlo o naprosto neškodný zákrok. Bohužel, rozhodčí je v utkání pánem a Everton tak pokračoval jen v deseti lidech, čímž bylo doposud krásné derby velmi negativně ovlivněno.

Liverpool početní převahy využil a získal v utkání lehkou převahu. V 33. minutě ještě trefil Suarez z úhlu boční síť, Charlie Adam zase o pět minut později z přímého kopu jen zeď. Těsně před koncem prvního poločasu opět zaúřadoval sudí Atkinson - tentokrát již zřejmě správně, když posoudil zákrok Jagielky na Suareze jako penaltový. Že boží mlýny melou následně ukázal jindy neomylný exekutor Kuyt, jenž svůj projektil ze značky pokutového kopu poslal přímo do skoku skvělého Howarda. Když pak gólem neskončila ani úchvatná rána Adama do břevno, odcházelo se za bučení domácích fanoušků za stavu 0:0.

Druhá půle začala ve stejném duchu jako skončila ta první. Pár minut po začátku střílel Kelly jen do brankáře, v 54. minutě už Carroll hlavou po centru Adama Howarda překonal, ale u levé tyčky stál naštěstí pro Toffees připravený Saha. Po hodině hry zaúřadoval francouzský útočník i u druhé branky, tentokrát se snažil míč dostat do sítě, ale mířil mimo.

Liverpool si nepočínal tak, jako by si tým hrající proti deseti počínat měl, změnit hru se manažer Reds pokusil dvojím střídáním, po němž se do hry dostal Craig Bellamy a hlavně miláček fanoušků Steven Gerrard. A výsledek se dostavil - v 71. minutě našel José Enrique po pěkném průniku Carrolla a dosud neviditelný střelec se v těchto situacích obvykle nemýlí - 0:1.

Oslabený Everton se snažil převzít iniciativu a s výsledkem něco udělat, kromě několika centrů do vápna však konsolidovanou obranu soupeře překonat nedokázali, naopak udeřilo na druhé straně. Běžela 82. minuta, když zmatků v defenzivě "Karamelek" využil Suarez, jenž zoufalého Howarda překnal podruhé - 0:2.

V tu chvíli už bylo o vítězi prakticky rozhodnuto a napovídal tomu i uvolněnější výkon obou celků. Pět minut před koncem ještě zkoušel zdramatizovat utkání Baines, ale jeho střela levačkou branku neohrozila. Stejně si vedl i v 89. minutě na druhé straně Gerrard. V nastaveném čase razantně pálil do brankáře Drenthe, za několik okamžiků trefil po nakrátko rozehraném rohu Kuyt dokonce tyč. Skóre se nicméně nezměnilo a vládci Liverpoolu se tak minimálně na půl roku stali po vítězství 2:0 Reds.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Můj 2. nejočekávanější duel sezony (po Manchester derby)...Že oba týmy na hřišti nechají duši o tom nepochybuji...A třešničkou na dortu by mohla být spousta golu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Honda

1:2

Reagovat
k0udy

1:3 (Saha-Gerrard (P), Suárez, Kuyt)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Everton FC 2 - 3 Liverpool FC

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
clinger

3:1

Reagovat
paver

1:1

Reagovat
66pepo66

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 carroll 2x

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1: 3

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně věřím ve výhru Reds.

Doufám v sestavu : Reina - Kelly, Carra, Skrtěl, Enrique - Lucas - Downing, Gerrard, Bellamy - Suarez, Caroll

Tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (El Pistolero, The Beast).

Reagovat
smazaný uživatel

Remízka 1:1.

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

konečně pořádný derby 1:2 za LFC Kuyt Bellamy

Reagovat
minoLFC

1:3 (Baines - Suarez, Downing, Bellamy)

Reagovat
Zaschrona

A zapas roku je tady.. Sestava?

Howard - Hibbo, Jags, Distin, Bainesy - Fella, Rodwell - Coleman, Osman, Bily - Cahill

Tip na vysledek? Pro mne jasne 3:1, goly Cahill, stridajici Vellios, Hibbo ( ) a na druhe strane jediny sympatak Downing.. COYB!

Kazdopadne v preview je pekna minela, Everton ma k dispozici mnohem vic utocniku.. Krome zminovaneho Sahy je defacto utocnikem Cahill, dale pak Vellios, Stracqualursi nebo Gueye..

Reagovat
Inter Eterno Amore

Howard to je pán hráč pán brankár stále nechápem, že nechytá za ambicioznejší klub

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem jak moze takyto zapas rozhodnut sudi

Reagovat
smazaný uživatel

Přestože fandím Liverpoolu tak musím uznat, že zákrok byl přinejhorším na žlutou...

Reagovat
Devil

Reagovat
zeeb

jak říkáš..taky fandím LFC ale to nebylo na červenou

Reagovat
EL Gringo

LIVERPOOL JE CERVENY!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele